Svulstigt Eventyr

5.0
Da jeg oprindeligt så denne i biografen, fandt jeg den om muligt, endnu bedre end ”Raiders of the Lost Ark”. Det var og er den dog på ingen måde. Der er godt nok skruet op for det meste, også det mere vulgære i forsøget på at overgå forrige film. Det lykkes dog ikke. Men filmen får til gengæld en herlig anarkistisk smagløs b-film charme, i al dens ukultiverede pragt.

Der er tryk for actiondelen, som med en forrygende åbning, smider alt ind i underholdningens navn og samtidig alt troværdighed over bord, på godt og ondt. I rollen som Indy er Harrison Ford atter karismatisk og god, om end han her minder mig mere om hans rolle som Han Solo i ”Star Wars” filmene, end som den Indy vi så i forrige film.

Et par ting trækker ned og de er, uanset hvad, den egentlig grund til at filmen ikke rammer samme niveau, i hvert fald i den direkte underholdning, som ”Raiders of the Lost Ark”. Jeg havde gerne været foruden Indy’s lille følgesvend, Short Round, som er mere irriterende end god. I rollen som kvinden i nød, rammes ofte også en mere træls end morsom tone i forsøget på klassisk Hollywood modspil til helten. Men trods det, at hele filmen er mindre elegant end første film, så er det stadig bedre end det meste i genren og med et klimaks der er åndedrætsfremkaldende, kan jeg dårligt forlange mere.
Indiana Jones og templets forbandelse