Bedre end Avengers.

5.0
I modsætning til Avengers kamp mod Ultron, som bare var den sædvanlige opbygning til og derefter afvikling af et kæmpe slagsmål uden ende - så giver brødrene Russo os endnu engang en film hvor der er logik i galskaben. Samtidig er der masser af kampe, mand mod mand - så på action siden var jeg også mere end tilfreds.

Jeg er ikke den helt store fan af hverken Hulk eller Thor, så dem savnede jeg ikke et sekund. Til gengæld var det herligt at se en godkendt introduktion til Black Panther, som det må krible i enhver fanboy at komme til at se meget mere til. Antman var sammen med Spiderman det komiske indslag, og det fungerede uden at blive for meget (fedt i øvrigt at man offentligt indrømmer at man stjæler en scene fra Star Wars - som i forvejen er stjålet fra Gullivers rejse).

Jeg er måske ikke alt for imponeret over Iron Mans indgriben i Spidermans originalhistorie, og synes at tante May har skiftet lidt for meget karakter. Men man kan alligevel kun glæde sig til at se mere til den nye Peter Parker - hans flabede kommentarer ligger helt i tråd med original materialet.

Som sagt så accepterer man baggrunden for Cap og Iron Man's grund til at strides. Tony Stark er egentlig normalt den løse kanon - men grundet hans fejlslagne eksperiment, som førte til Ultron og dermed tab af menneskeliv så havner han denne gang på politikernes side. I modsætning til Cap, som normalt følger ordrer, og altid gør det rigtige. Cap vil til gengæld aldrig vil lade en kammerat i stikken.

Det giver en troværdig konflikt som egentlig ikke for alvor bliver løst - og det er en af de vigtigste tilføjelser, som Russo brødrene giver os. De bedste film serier efterlader os i en situation hvor vi gerne vil se mere - og hvor vi glæder os til det næste kapitel. Sådan skal et godt eventyr skæres. Alt skal ikke afklares, og det er glimrende at blive efterladt med en følelse af at der er meget mere godt i vente.

Tonen fra Marvels univers er ramt så godt, som man kun har turdet håbe på og jeg glæder mig allerede til at se den igen. Det er tydeligt at der er sat et perfekt hold, som virkelig har respekt for Jack Kirby og Stan Lee's originale historier. At nogle få fanboys måske savner noget fra Mark Millar's oprindelige tegneserieoplæg er til at leve med.
Captain America: Civil War - 3 D