Magien er alt for langt væk

2.0
Trylleblockbusteren "Now You See Me" var så stort et hit, at den tre år senere har fået en fortsættelse. Hovedpersonerne er igen den anarkistiske trylletrup The Horsemen, som kommer frem fra deres skjul for at afsløre den mørke side af en ny rigmand. Men denne gang går de i en fælde og må nu kæmpe for at komme ud af kløerne på en fjende, der vil udnytte deres specielle evner.

Jeg kan fundamentalt set godt lide ideen bag de her film. At lade tryllekunstnere og tricks være omdrejningspunktet i stort anlagte underholdningsfilm er originalt. Det samme er ideen om en gruppe tryllekunstnere, som bruger deres evner som en slags moderne Robin Hood-typer, der afslører ondskab og korruption. Problemet er bare, at filmene ikke lever op til potentialet. Det var allerede tilfældet i den første film, som efter en superflot indledning kørte af sporet med et for letkøbt manuskript.

I toeren er det desværre endnu værre - den starter ellers ganske o.k. med opbygningen til The Horsemens genkomst, men derfra bliver plottet alt for søgt og usammenhængende med en hovedmodstander, der virker som en parodi på en overskurk fra én af de dårligere Bond-film. Plus lidt for mange aktører, der belejligt kommer ind fra højre med deres egne dagsordener, og en temmelig fesen videreudvikling af det hemmelige trylleselskab fra den første film. Og så ender filmen med et stort trick, der er alt for lukket om sig selv og slet ikke har samme wow-faktor, som filmene ellers har leveret.

Den wow-faktor kommer der trods alt et par gnister af undervejs, for der er stadig charmerende taskenspilleri i "Now You See Me 2". Instruktør Jon M. Chu får bare ikke bundet højdepunkterne ordentligt sammen i en troværdig handling. Men hvad havde man mon også forventet at få, når man giver filmen til en instruktør med erfaring fra dansefilm, Justin Bieber-videoer og en enkelt G.I. Joe-film? Her bliver fart og smartness i hvert fald prioriteret over indhold.

Når det er sagt, kæmper skuespillerne faktisk bravt for at holde skuden flydende, især Jesse Eisenberg som The Horsemens aspirerende leder og Morgan Freeman som seriens ekspert i at afsløre tryllekunster. Woody Harrelson er også stadig solid som gruppens mentalist, men bliver bestemt ikke hjulpet af at blive udstyret med en fjoget-ond tvillingebror. Og Lizzy Caplan er en o.k. kæk erstatning for Isla Fisher, der åbenbart ikke længere gad være med som den kvindelige Horseman.

Der er enkelte sekvenser og charmerende skuespillere, som momentant gør "Now You See Me 2" underholdende. Men samlet set er der simpelt hen alt for lidt magi i denne tryllekunstner-toer.
Now You See Me 2