A Good Bug Is A Dead Bug

5.0
Det fantastiske ved næsten hele Verhoevens actionrepetoire er at han kun lige skjuler filmenes dybere mening lige under laget af velkoreograferede actionscener og ST er bestemt ingen undtagelse. Hvordan denne film fik grønt af et så stort studie som Disney ved jeg ikke, men jeg er utroligt glad for det.

For under den bombastiske musik, den traditionelle kærlighedshistorie og de stadig flotte actionscener, ligger den syrlige satiregryde og bobler og uddeler håndkantslag ud til alt fra ekstrem højrenationalistisk glorificering af militæret, propaganda og etiske og moralske principper omkring krigsførelse.

Hvis ikke de hyperbolske billeder overbeviser om sin agenda, er den mindst lige så eksplicit i sin dialog med replikker som "violence is the supreme power from which all other forms of power is derived".

Starship Troopers var og er, måske mere i dag end i 1997, en stadig skræmmende advarsel om et militærhegemoni, der er slet gemt under flotte actionscener og en basal medrivende historie. Det er også en film, der på mesterlig metafilmisk vis vender sig mod tilskueren i de sidste minutter og spørger: "Hvorfor hepper du på dem?" .

Dette var, efter min mening, Verhoevens sidste mesterværk, men sammen med Robocop og Total Recall har han skabt en treenighed af satiriske actionfilm, der formidler sit bitre stof på en både intelligent og underholdende måde, uden at det nogensinde bliver for højpandet.
Starship Troopers