Mission: Impossible

5.0
Bond-film nummer 6 er en af de mest undervurderede. Alle odds var imod den, idet den havde den utaknemmelige opgave at skulle føre serien videre efter Connerys exit. Man skal huske på, hvor stor en udfordring producerne stod overfor dengang. I dag accepterer vi, at Bond skifter ham fra tid til anden, men beslutningen om at finde en ny mand i smokingen var dengang knald eller fald. Og hvad valgte de? En australsk bilsælger.

Men hvad gi'r I mig – han er sgu god! George Lazenby gør faktisk det umulige og gør overgangen rimelig gnidningsløs. Lazenby brænder ikke igennem lærredet som Connery, men jeg kan godt lide, at han netop ikke forsøger at overgå ham (det ville ikke ende godt for nogen), men i stedet spiller rollen klogt nedtonet. Derudover har han i den grad looket med sig (han jobbede også som model), han bevæger sig godt og så tør han, modsat Connery, sige sin chef imod, hvilket klæder karakteren.

Nu var Lazenby da også heldig at havne i et af de bedste Bond-manuskripter, der nogensinde er forfattet. Sat i de visuelt flotte alper centrerer historien om et hyperinteressant plot, hvor Bond kommer på sporet af selveste Blofeld afskåret på en snebeklædt bjergtop og med en vanvittig plan, der involverer et hjernevasket harem og biologisk krig. Det er et herligt mentalt forstyrret projekt, den gode Blofeld har gang i her, som den kommende Kojak-stjerne Telly Savalas i øvrigt portrætterer glimrende i en ny og karismatisk udgave.

Der er mange enkeltstående kvaliteter i "In Her Majesty's Secret Service", som samlet gør den til en formidabelt underholdende Bond-film. Der er en bobslæde-jagt i den, som meget fint demonstrerer, hvor teknisk innovativ den faktisk var (en scene der hyldes helhjertet i Wes Andersons "The Grand Budapest Hotel"), og så har klipningen i øvrigt aldrig været bedre (seriens faste klipper Peter Hunt er her blevet forfremmet til instruktør). Sætter man filmen i relief varslede den nye tider ved at tage nogle kæmpe chancer, hvilket den fortjener en del credit for. Lige fra indledningen hvor der bruges synthesizer for første gang i Bond-temaet (YEAH!) til en helvedes modig slutning, der stadig går rent ind. Det er den slags, der gør Lazenbys solo-film til en af seriens allerbedste.

Karakter: 9/10
Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste