Effektfuld tidsrøver.

4.0
Alice i Eventyrland (2010) blev instrueret af Tim Burton og billederne var præcis så eventyrlige, som man kunne have forventet fra den kant.

Desværre var historien ikke noget særligt - man valgte at gøre Alice ældre og sende hende tilbage til "Wonderland" med hukommelsestab - midt i hendes overgang fra barn til voksen, lige før en arrangeret forlovelse. Hendes oplevelser gjorde hende moden til at turde sige nej - men jeg forventede mig lidt mere af Burton, end flotte billeder og Depp i endnu en tosset og farverig rolle. Fantasifulde billeder trak det dog op til 7/10.

Da Disney valgte at lave en efterfølger, uden Burton (som dog stadig står som producer), så var mine forventninger ret lave - og de blev ikke større af lunkne anmeldelser.

Det er måske derfor at jeg faktisk blev positivt overrasket. Visuelt er filmen lige så flot, som Burtons udgave - og plotmæssigt er vi på samme spor, ung pige er sin egen chef - og kæmper for at forblive herre over sit eget liv.

Persongalleriet er meget det samme, fra den første film - denne gang med en knap så gal hattemager. Det er istedet for Sacha Baron Cohen, som personificerer tiden, som står for galskaben og Helene Bonham Carter er som sædvanlig en fornøjelse at opleve.

Instruktøren, James Bobin, er mest kendt fra Muppets og Da Ali G Show - og imponerer ved at lave en film på højde med Burtons.

Jeg havde forventet langt mindre, og måske netop derfor lander jeg på 7/10 og 4/6
Alice i Eventyrland: Bag spejlet - 2 D