Velkommen!

5.0
Mange fans har ventet i spænding på den nye Mel Gibson film. Det er godt 10 år siden han sidst instruerede en. Og jeg kan med glæde meddele, at Hacksaw Ridge leverer varen. Det er en glimrende film!

Historien er meget simpel omhandlende en pacifist, der deltog i Anden Verdenskrig - kun for at redde dybt sårede soldater. Det er en medrivende historie om helten Desmound Doss, spillet noget nær fejlfrit af Andrew Garfield og selvom Gibson ryster en smule på hænderne i første akt, der afvikles lidt for hastigt, så tager filmen for alvor fart ved træningslejr og dernæst i selve krigen og her udviser Gibson stor visuel selvsikkerhed. Vi ser kampscener, der omsider tåler sammenligning med "Saving Private Ryan" og opnår samme type intensitet. Det havde jeg aldrig troet kunne lade sig gøre, men Gibson er en dygtig arbejdsmand og det bærer ham langt.

Filmen undgår heldigvis at banke en i hovedet med religiøs prædiken og forholder sig nogenlunde nøgternt til personerne. Der tages heller ikke stilling til "fjenden", som blot "er der". Filmen fokuserer helt og holdent på Desmound Doss. I øvrigt dejligt at få gensyn med flere gamle kendinge i birollerne, som alle leverer fine indsats. Jeg må især fremhæve Vince Vaughn, som er ret overbevisende og det samme var Hugo Weaving (med en mærkværdig accent).

Så alt i alt en glimrende tilbagevenden til den store filmscene for instruktør Mel Gibson.
Hacksaw Ridge