American Classic!

6.0


Dette er historien om den turbulente tid, hvor vi følger texasbrødrene Chris Pine og Ben Foster, der slår sig sammen om at røve banker, der truer med at sætte familiens gård på tvangsauktion. Dette er historien om desperate mennesker, hvor filmen tegner en kompliceret konflikt med en masse gråzoner. Her er derfor ingen helte, kun helt ordinære folk – på spanden.

Ekstremt veldrejet og næsten ulidelig intens skildring af seriøse konflikter, der langsomt eskalerer. Filmen rejser nogle spørgsmål omkring vores samfund, som vedrører os alle og peger samtidig på en bekymrende tendens i et samfund, hvor almindelige mennesker bliver ladt i stikken. Men alvoren iblandes en sjat sorthumor og provokatorisk islæt, som har en underliggende pointe. Jeg må sige, at instruktør David Mackenzie har disponeret rigtigt her og leverer et moderne mesterværk, hvor alting går flot op i højere enhed. Mackenzie har en fuldstændig sammentømret film på hånden. Bidsk såvel som afsindig underholdende!

Filmen, der både tegner et realistisk, men også nuanceret portræt af brødrenes skæbne. Perfekt spillet af Foster og Pain, hvor den sidstnævnte virkelig overraskende mig positivt med sit skuespil, som var helt fantastisk. Den altid gode Jeff Bridges giver glimrende support i birollen som Texas Ranger, hvis rolle stikker dybere end som så.

Filmen er en af de sjældne oplevelser, der skriger ”instant classic”. Det er America set igennem europæisk filmlinse, der afslører den grufulde virkelighed, som ikke så tit belyses i amerikanske film. En fuldtræffer og en film, der griber fat om struben fra allerførste sekvens og slipper ikke førend rulleteksterne går på.

Hell or High Water