Reddet fra druknedøden.

5.0
Advarsel, hvis du ikke er i stand til at se gennem absurditeter - hvis din tålmodighed er begrænset, hvis du gyser ved tanken om pinlige øjeblikke og lange pauser.

Så lad være med at se denne film - du vil have lyst til at flygte fra biografen, og sandsynligvis skiftevis kede dig eller stivne i vantro.

Filmen handler i al sin enkelthed om en ensom mand, med trang til practical jokes - som ind i mellem går for langt. De er dog altid ment harmløst og er en del af hans personlighed.

Da hans hund dør, føler han sig endnu mere alene og opsøger hans datter som har en succesfuld erhvervskarriere i Bukarest i Rumænien.

Da han ankommer, er han ikke så velkommen som han havde håbet.

Faktisk har hans datter alt for travlt til at se ham - han opdager dog hurtigt, at hun slet ikke er spor lykkelig i det job hun har - som mere handler om afvikling end udvikling.

Gennem en række spøjse situationer finder han langsom tilbage til sin datter, som modvilligt må indrømme at hun i høj grad stadig er sin fars datter.

Uden at gøre andet end det der falder ham ind, og det er ikke så lidt - giver han hende nøglen til at finde sig selv, og dermed redde sig fra at drukne i en livsfejltagelse.

Filmen er sjov og har sin helt egen eventyrlige stemning, som på en mærkelig måde minder mig om den italienske Roberto Benigni's Life is beutifull. Selvom hans (Benigni's) humor er langt mere støjende, så er underfundigheden og den naive tilgang til livet lidt den samme.

Ikke en film for alle, som sagt - men en film alle burde give sig tid til at se og forstå.

8/10
Min far Toni Erdmann