Ret sen danmarkspremiere.

5.0
Filmen havde premiere i maj 2016, og lander altså først i Danmark i marts 2017.
Det er altid interessant at se en film af Paul Verhoeven. Det kan som regel gå i alle retninger - og noget af hans bedste er afgjort indenfor Sci-Fi, hvor han bevægede sig i 80'erne og 90'erne.

For et par år siden så jeg ved et tilfælde hans Black Book, som viste at han bestemt ikke har glemt sit håndværk, selvom der ellers har været ret stille omkring ham efter han valgte at trække sig tilbage fra de store Hollywood produktioner.

Hvis man skal sammenligne Elle med noget han tidligere har lavet, så er det måske en af mine favoritter Basic Instinct som kommer tættest på. Men selvom Elle har et strejf af thriller over sig, så har den også en besynderlig form for galgenhumor - som kunne minde om noget vi kender fra danske film.

I virkeligheden handler det meget om relationer og problemer i parforhold - og voldtægterne er bare en del af en surrealistisk historie, som både er fascinerende og frastødende på samme tid.

Verhoeven er efterhånden blevet 78 år - men det opdager man ikke i den særdeles stramme og moderne fortælling, og man kan kun håbe på at han gemmer på flere film i fremtiden.

8/10 - eller 5/6
Elle