Finurlig sort, australsk humor.

4.0
Med sine mange komiske og herlige karakterer, kunne man nemt komme til at tænke på et par Coen film - garneret med en smule Wes Andersen. Og når nogle af australiens bedste skuespillere medvirker, så er det nærmest en film man skal se.

Myrtle ”Tilly” Dunnage vender tilbage til den by hun blev smidt ud af 25 år tidligere, anklaget for mord - og nu ønsker hun delvist at få opklaret hvad der virkelig skete og få oprejsning.

Filmen fungerer først og fremmest via den sorteste humor og vanvittige påfund - det er en fryd at se især Hugo Weaving og Judy Davis som et par af landsbyens tosser, som skifter mellem næsten normale og skingrende skøre.

Liam Hemsworth spiller den rolle han altid spiller, mens Kate Winslet selvfølgelig nailer sin part - men det er man jo aldrig i tvivl om at hun gør.

Farverigt eventyr, der desværre ikke helt holder dampen oppe. Hvis slutningen havde levet op til resten, så var jeg blevet på et stensikkert 8/10. Men ender desværre en anelse lavere, men hele rejsen dertil er det hele værd. 7/10.
The Dressmaker