Lever hverken op til castet eller åbningsscenen

2.0
En film jeg købte alene på grund af hovedrolle-duoen. En halvfjerdser buddy cop-film med Walter Matthau og Bruce Dern? Say no more!

Desværre er de to herrer netop det eneste, der holder lidt liv i denne, oftest direkte kedelige, lille krimi. Filmen åbner ellers med en ret hårdkogt og virkningsfuld scene, hvor en mystisk mand i trenchcoat stiger på en bus og henretter samtlige passagerer med et antikt maskingevær, heriblandt Matthaus makker. Resten af filmen går så med at prøve at opklare sagen, hvor forbindelser til de dræbte passagerer afhøres sammen med den nye kompagnon (Dern).

Filmen kører i sneglefart, og den eneste af de langtrukne afhøringssekvenser der rykker lidt har absolut intet med historien at gøre (en ret bizar sekvens hvor en mand med protese-ben uden forklaring går bananas på et læs strømere). Kriminalplottet er faktisk så pauvert strikket sammen, at man til sidst slet ikke gider følge med.

Walter Matthau er (som altid) god som den rutinerede og halvknotne af de to betjente, mens Bruce Dern giver rigtig fint modspil som den mere varmblodige og åbenmundede type. Der gemmer sig en lille sidehistorie med Derns karakters forsøg på at vinde makkerens tillid og respekt. Den havde været langt mere interessant at lave en film om. Regulær skuffelse.
Endestation mord