Sjælløs leg med klodser

2.0
Da alle verdens superskurke slipper fri og overtager Gotham, må Batman acceptere, at han har brug for hjælp til at klare udfordringerne.

For mig var Batman-parodien klart højdepunktet i den storsælgende "The Lego Movie", og jeg har tydeligvis ikke været den eneste med den holdning. I hvert fald har Lego Batman nu fået sin egen film, der spiller videre på den overdrevent dystre og selvfede udgave af Batman, der blev lavet med klodserne.

Der er bare ét stort problem ved "The Lego Batman Movie": Den holder ikke stilen. Fordi plottet ligesom i stort set alle andre moderne amerikanske animationsfilm handler om, at hovedpersonerne skal lære at stole på hinanden og arbejde sammen, går der nærmest ingen tid, før Batman begynder at blive drejet over mod en mere rund og mild version. Og så er joken ligesom forduftet.

Tilbage er kun en overgearet animeret actionfilm, som ikke engang bygger videre på de ting, "The Lego Movie" gjorde godt omkring at introducere legobygning som problemløsning. Her bliver der kun løst refereret til, at Batman er "master builder", og så er der ellers fri leg med at lave fjollede effekter i et superhelteunivers. Hvilket hurtigt bliver uinteressant, fordi det netop er fri leg, hvor der ikke bliver etableret nogen regler for, hvad man kan og må - i stedet bliver der bare klasket alle mulige referencer sammen i en lind strøm.

Hvis du har set den trailer, hvor butleren Alfred spydigt gennemgår Batmans personlige kriser med reference til tidligere Batman-film, har du allerede set den bedste scene i "The Lego Batman Movie". Derudover er det desværre alt for tydeligt, at den debuterende instruktør, Chris McKay, er kommet til fra animationsafdelingen og burde have haft nogle til at hjælpe med en bedre historie. De har jo for hulen ikke engang den fantastiske Batman-sang fra "The Lego Movie" med!
LEGO Batman Filmen - Org.vers.