Hult, Men Underholdende, Abebrøl

4.0
Tag en knivspids af den gamle King Kong, et teskefuld af Apocalypse Now og Platoon samt et par dråber af Predator; så har du Kong: Skull Island: En ikke altid lige logisk, men et underholdende og flot actioneventyr.

Filmen starter i højeste gear, men stopper en smule, da vores hovedkarakterer splittes, hvor scener, der vist nok skal udforske vores hovedkarakterer blandes med voldsomme og pludselige angreb fra øens meget fjendtligsindede øko-system. I tredje akt starter filmen dog op igen og leverer en passende over-the-top finale med eksplosioner, imponerende CGI-slagsmål og masser af patos. Og så er denne films udgave af vores allesammens gigantiske abe klart det bedste bud blandt nutidige remakes.

Man keder sig aldrig, men hvor Kong fejler er i portrættet af hovedkaraktererne. De er så skabelonskårede at man lige så godt kunne udskifte deres karakternavne med Gruff Mercenary, Hot Girl, The Soldier Who Loves War, The Comic Relief etc. Især navne som Tom Hiddleston, Brie Larson og John Goodman spildes i store dele af filmen. Kun Samuel L. Jackson og John C. Reilly lader til at forstå at de ikke er med i en super-seriøs film og omfavner deres klichéprægede karakterer med passende ironisk distance.

Alt i alt er Kong: Skull Island en, for det meste, underholdende "Man vs. Nature" -film, der ikke virker prædikende, men som følger eventyrfilmens ABC slavisk. Der kunne snildt klippes en del minutter ud hist og her, for Kong er mere 90 minutters B-actionfilm forklædt som blockbuster og det er når den omfavner sit ophav at den fungerer allerbedst.
Kong: Skull Island - 2 D