Mindre fængende end et slag Minestryger på PC

1.0
STORY! STORY! STORY!

Hvorfor skal vi blive VED med at skrige det? "Assassin's Creed" stiller sig direkte på rad i rækken af mislykkede computerspil-filmatiseringer og synderen er den samme, som den altid er. I stedet for at fortælle en sammenhængende historie, får vi spillet i punktform. End ikke Michael Fassbender kan redde en film, når der ikke er noget manuskript. Det virker ellers ret indlysende, skulle jeg mene.

Indrømmet, jeg er ikke filmens kernepublikum, da jeg ikke er gamer, og derfor kendte jeg heller intet til universet inden - jeg fristes dog til at sige, at det gør jeg stadig ikke. Efter en halv times forvirring, hvor alle ikke-indviede der kigger med holdes i totalt mørke (også bogstaveligt, lyssætningen i filmen er elendig), tror "Assassin's Creed", at den kan vinde indpas ved at give os det, vi er kommet for. Kutteklædt knivmord. Men ak, ikke engang her får filmen pulsen op på hverken sig selv eller publikum. Det skyldes ikke blot, at vi knap nok ved, hvad der foregår storywise, men at vi heller ikke gør det i kampens hede. Nok er der store flotte svævende kamerature, men hvad skal vi bruge det til, når nærkampene er elendigt filmet hele vejen igennem – sjuskede, uden farlighed og fyldt med lappeløsende close up-skud.

Jeg er sgu ret målløs over, hvor lidt man har troet, man kunne slippe af sted med her. Og at man spiser publikum af til sidst med et forhastet setup til en 2'er vidner om hovmod i dummeste potens. Det er næsten forrykt, at man har en Oscar-nomineret skuespiller i hovedrollen og to Oscar-vindere lige bag ham. Og nå ja, den fire-dobbelte César-vinder Charlotte Rampling er også med. Hun har fået én replik for hver statuette. Seriøst.
Assassin's Creed - 2 D