The Stepford Blacks

3.0
En ung sort mand besøger for første gang sin hvide kærestes barndomshjem. Hendes forældre er venlige og imødekommende, men hovedpersonen begynder snart at få bange anelser, om at der er noget helt galt - ikke mindst med den måde, den lille bys få sorte beboere opfører sig på.

"Get Out" er skrevet og instrueret af Jordan Peele, der er bedst kendt som komiker, men her bevæger sig over mod horror med en historie, der tydeligt er inspireret af "The Stepford Wives". Peeles instruktørdebut slår på samme måde temaer an om en herskende klasse, der bag en poleret facade udøver kontrol og begår overgreb i det skjulte. Her går det så bare ud over sorte frem for kvinder.

Det bliver fint bygget op i filmens indledning, hvor de foruroligende detaljer og glatte smil rammer godt, og der er velfungerende elementer af både gys og sort humor. Men Peele bliver hurtigt næsten for tydelig i sine antydninger, og det betyder, at filmen får svært ved at opretholde spændingen. Og i sidste akt kammer den helt over i slapstick-agtig humor, der tager alvoren ud af historiens klimaks, samtidig med at der også er nogle åbenlyse huller i det bagvedliggende plot.

Daniel Kaluuya er ellers solidt sympatisk i hovedrollen, og Allison Williams har ligeledes gode øjeblikke som hans kæreste. Men i sidste ende virker det, som om forfatter-instruktør Peele ikke tør føre sin allegori over amerikansk racisme helt igennem, og så ender "Get Out" med at sætte sig mellem to stole, hvor den hverken bider hårdt som horror eller satire. Selv om der egentlig er en del gode detaljer, bliver det kun til tre små stjerner fra mig.
Get Out