Hold (smidt) i nakken

2.0
(Extended Cut)

"Suicide Squad" blev lagt for så megen had, både blandt kritikere og min omgangskreds, at jeg ventede til den forbedrede Extended-udgave. Det var håbet, når nu filmen tilsyneladende ikke kunne være andet, og så fordi jeg fandt den udvidede version af 'Batman v. Superman' markant bedre.

Men sikke en - i sandhed - selvmordsmission, man har været ude på. Generisk, umorsom, gumpetung og med en af de kedeligste (dog mest larmende) tredje akter, jeg har set i genren. Det virker kort sagt som en film, der er blevet klemt ud af kødkværnen i et stressende snuptag.

I virkeligheden bør de droppe deres 'Avengers After Dark'-projekt og fokusere på det, der åbenlyst er værd at fokusere på. Harley Quinn og Jokeren. Deres historie er det eneste, der åbner op for en kreativ sprække i dette flade univers, som man krampagtigt forsøger at etablere med fake holdånd og fedtspillende radiohits.

Margot Robbie er slet og ret alt for god til at være med i den her film. Ikke alene rammer hun Harley Quinn-karakterens camouflerede harmløshed lige i røven, men hun fungerer også strålende i samspil med sin massemorderiske kæreste. De to har noget sammen, og *hvad* det er, vil jeg langt hellere se en film om end den evnesvage eskadrille, vi præsenteres for. Hell, bare giv mig en film med Letos Joker, der pisser Afflecks Batman af i et par timer, og jeg er glad. Ubønhørligt (og -forståeligt) har Jared Leto fået stryg af biografgængerne for sit portræt af 'the Clown Prince of Crime'. Han er fremragende i rollen (i de få minutter, vi ser ham), og han gør præcis, hvad de andre gjorde med den. Gør den til sin egen. Visuelt magnetisk, grandios og mimisk uforudsigelig, knivsæg-balancerende mellem infantilt smilende og dødsensfarlig.

Hvis idé var det i øvrigt at have de der ansigtsløse, sprogløse, personlighedsløse, brombærhoved-soldater med, hvis force det var ik' rigtig at have nogen? Jesus mand....
Suicide Squad - 2 D