Underholdende, men set bedre

3.0
"Leviathan" er en science-fiction/spændingsfilm om en flok undersøiske minearbejdere, som, til deres store ulykke, finder et sovjetisk skibsvrag, hvorfra de bjærger en række ting. De inficerer sig selv med en fremmed invaderende art, som muterer. Filmen er meget tydeligt inspireret af "Alien"-filmene og John Carpenters "The Thing." Dog blegner filmen i sammenligning.

"Leviathan" har en række rimeligt kendte 80er-skuespillere på rollelisten, og ingen falder igennem. De medvirkende tæller blandt andet Peter Weller, som de fleste kender i rollen som "Robocop" og Richard Crenna, som er mest kendt for at spille obersten i "Rambo"-serien. Persongalleriet er meget konventionelt Hollywood, næsten kliché, med den inkarnerede helt (Weller), hans tiltrækkende og intelligente love-interest (Pays) og den obligatoriske sorte tough guy (Hudson). Filmens handling er da som sagt heller ikke ret nyskabende eller opfindsom. Den mangler nogle mindeværdige scener, som ikke bare er opkog af de scener, som man finder i filmens inspirationskilder. Tonen i filmen er heller ikke nær så dyster, hvilket høres i underlægningsmusikken, og heller ikke så uhyggelig, måske fordi de viser monstret så meget.

"Leviathan" er faktisk meget spændende henimod slutningen og dens klimaks, hvor man sidder på kanten af sædet og hepper på heltene. Den fungerer dog knap så godt som horror-film. Filmens monster kan heller ikke måle sig med det kunsterisk sofistiskerede monsters biologi i "Alien". Filmens tone er også lettere fjollet, især i filmens udtoning. Derfor vil filmen næppe stå horror-fans hjerte ligeså så nært som "Alien" og især "The Thing" som har en langt mere dyster tone og nærmest dommedagslignende slutning. Jeg kan dog godt lide filmen. Den er underholdende og har meget god spænding til sidst. Derfor burde karakteren måske nærmere være 3 1/2 stjerne, men filmen er ret middelmådig indenfor genren, hvilket også ender med at blive afspejlet i karakteren.
Leviathan - fanget i dybet