Charmerende 80er-film.

4.0
I anledning af Madonnas 60 års fødselsdag for nyligt sendte DR3 "Desperately Seeking Susan", som jeg så for første gang.

Jeg har kun set et par af Madonnas film, som tæller en tyve stykker, og popikonet skal ofte høre på, at hun skal holde sig til musikken. Madonna er nok heller ikke nogen særligt talentfuld skuespillerinde. Men hun gør det faktisk rigtigt godt i titelrollen som Susan, en naturlig pige, dog med et lidt punket look fra en tid før Madonna blev kæmpe turnéstjerne og iførte sig kegleformede bh i sit sceneshow. Madonna tilføjer sin rolle en særlig karisma og charme som den vilde, sexede og letlevende drengepige, som pigerne gerne vil være ligesom og fyrene vil have fingrene i. Det er da også dét, som er omdrejningspunktet for filmen, hvor Roberta, spillet glimrende af Rosanna Arquette, keder sig i sit ægteskab med yuppieklovnen Gary. Hun følger Susan og hendes kærestes korrespondancer i den lokale avis' annonceindrykning. Herefter følger en delvis forvekslingskomedie, som også involverer stjålne, antikke ørenringe og skumle typer, som forfølger de to kvindelige hovedroller.

Filmen er ikke særlig lattervækkende af en komedie at være. Der er enkelte sjove indslag af blandt andre Laurie Metcalf kendt fra tv-serien "Roseanne". Men ligesom der er mange gysere, som jeg ikke finder særligt skræmmende, men ikke desto mindre fremragende, "Halloween", "Alien" for at nævne nogle stykker, så er der også komedier, som har en særlig stemning og charme. "Desperately Seeking Susan" er én af de film. Rosanna Arquette er ligedels sød, naiv ung kvinde og bedårende sexobjekt, som har både til gården og gaden.

"Desperately Seeking Susan" har ikke et særligt stramt manuskript og sub-krimiplottet med de stjålne ørenringe og barske forfølgere virkede forvirrende. Dertil er det heller ikke en film, som vil få særligt mange grin frem, men på trods af dette, er det alligevel en varm og charmerende 80er-feel-good-film, som nyder godt af Arquette og Madonnas gode spil og karisma. Dertil har filmen Madonnas eget originale popnummer "Into the Groove" på soundtracket, som trækker filmen op. Filmen får derfor fire små stjerner.
Helt vild med Susan