The Square

6.0
Ruben Östlund lavede en af de bedste film i 2017, og velfortjent blev den belønnet med Palme d'Or-prisen i Cannes. Samtidig er det den første film (hvad jeg ved af) hvor Claes Bang har hovedrollen, og han er noget nær perfekt til rollen som museumsdirektøren Christian.

Og Christian er en idiot. Han er virkelig en kæmpe idiot. Han tager igennem filmens 145 minutter de værste beslutninger man kunne forestille sig nogen gøre- men samtidig er det svært ikke også¨at kunne spejle sig i karakteren Christian. Vi har jo alle sammen begået fejl og taget dumme beslutninger.

Ruben Östlund har en temmelig kold og kynisk tilgang til sine karakterer, og han har ikke noget imod at bringe dem ud på dybt vand. Vi som tilskuere bliver hevet med, og selvom man fristes til at kigge væk, er det svært at lade være. Der bliver dvælet ved det ubehagelige og pinlige.

Jeg gider egentlig ikke fremhæve enkelte scener, da der er en lang række af momentvis geniale situationer og øjeblikke at vælge i mellem. Det er noget man bedst oplever på første hånd.

The Square