Hvilken herlig gang frisk luft denne film var!

5.0
Nu hvor at jeg trods alt er begyndt miste appetitten for genrens store bølge af gysere der omhandler det paranormale, så var denne film sgu alligevel noget af en fund. Halleluja!

Hvad forventede jeg egentligt? Da jeg kiggede på coveret og så filmens tagline: "There is something wrong with Esther" så var jeg ikke den mindste smule i tvivl om hvad filmen sikkert omhandlede. Mine forventninger var lave og bad nærmest til vor herre om at jeg ikke skulle komme til at se endnu klichefyldt spøgelsesgyser om dæmonbesatte børn. Heldigvis ikke. Orphan er alt andet end det.

Orphan er en frisk fortalt rædselshistorie om hvorledes et englebarns uskyld kan gå hen og blive et stort synsbedrag for de voksne der påtager sig ansvaret for det. Hvordan kan der være noget ondt i et så smukt lille barn, der kan få enhver voksen til at smelte? Det er et gammelt trick som filmen gør brug af i allerbedste forstand. Esthers iskolde profil og hendes nådesløse manipulerende adfærd kan gøre enhver voksen fuldstændig hjælpeløs. Vi stoler jo altid på børnene - selvfølgelig også når at vi ikke burde.

Orphan er en direkte neglebidende gyser, der fik mig klistret op af skærmen fra start til slut. At filmen ikke fik mere anerkendelse end den gjorde, er intet mindre end et kæmpe mysterium. Denne film fortjener at blive set af alle der ligesom mig har en stor svaghed for genren.

Se den for guds skyld!
Orphan