Mere fra samme effektive skuffe

4.0
Efter han er blevet ekskommunikeret fra lejemordernes hemmelige broderskab, flygter John Wick ud af New York og forsøger at finde en løsning, så han ikke længere vil blive jagtet. Samtidig slår broderskabets ledere ned på hans venner.

Tredje del af John Wick-sagaen fortsætter i samme spor, så toeren og treeren nærmest fremstår som én lang samlet actionsekvens. Og det virker stadig særdeles overbevisende - instruktør Chad Stahelski og de andre centrale bagmænd har ramt en stil, der ikke er helt som andre moderne actionfilm, men flot mikser stilfulde koreografier og billeder med en sammenbidt ensporet undertone.

Plottet kommer dog længere og længere ud, efterhånden som Wick nu har kæmpet sig igennem flere lag af cheflejemordere. Den mytiske underverden, som blev så flot etableret i den første film, begynder trods alt at knirke lidt i fugerne, når plotudviklingen bliver strukket stadig mere. Faktisk vil jeg påstå, at der ikke rigtig sker nogen afgørende forandringer mellem start og slut i "Parabellum". Helten får bare flere og flere tæsk og dræber bøller til højre og venstre, men måske er pointen, at han blot graver sig længere ned i en håbløs situation.

I sidste ende betyder udvandingen af plottet dog ikke så meget, for tredje kapitel er også værd at se alene for opvisningen i kreativ, hårdtslående action. I mine øjne er den endda lige et hak bedre end toeren, der blev en smule repetitiv i koreografierne. Her bliver der varieret bedre med nye elementer, ikke mindst i en forrygende sekvens, der foregår i en antik våbenhandel og dermed bringer nogle relativt usædvanlige nærkampsvåben i spil.

Keanu Reeves er også stadig supercool i hovedrollen, fint flankeret af Ian McShanes flegmatiske hotelejer, som igen blander sig i begivenhederne. For gamle actionfans er det også sjovt at se Mark Dacascos i en større birolle, mens Halle Berrys nye rolle omvendt virker lidt selvmodsigende, og Laurence Fishburne i mine øjne begynder at overspille lidt rigeligt som lederen af New Yorks hjemløsenetværk.

Overordnet set er der dog ikke mange fingre at sætte på "Parabellum". Tredje kapitel med John Wick er en ekstremt stilsikker gang velsmurt, velafviklet actionunderholdning, der giver appetit på endnu mere.
John Wick 3: Parabellum