En overset film

4.0
Chuck Russell, som også skrev og instruerede den fremragende "A Nightmare on Elm Street"-efterfølger "Dream Warriors" i 1987, opfulgte året efter successen med denne glemte perle fra 80erne.

Det er indrømmet ikke verdens mest sofistikerede gyserfilm med en stor klump gelé, som æder mennesker. Det lugter af gode grunde langt væk af b-film fra 50'erne. I og med at Russells film også er et remake, er det bestemt heller ikke en original film. Men Russells remake af "The Blob" tager grundhistorien fra originalen og gør det klart bedre. Filmen føles i hvert fald for mig mere vedkommende og mindre kikset, og det er som om, at der gjort lidt mere ud af persongalleriet. Filmen benytter sig dog i nogen grad af stereotyper, jocks vs rebellen med læderjakken, osv. Dertil føles filmen i nogle scener lidt som en "Fredag den 13."-film med det næste offer, som skal nakkes. Filmen har desuden en tydelig reference til denne filmserie. Men filmen skifter dog hurtigt gear til et mere raffineret handlingsforløb.

Filmen har nogle effekter, som jeg vil vove at påstå, i nogle scener, er på højde med Bottins arbejde i "The Thing" (1982), som klart har haft indflydelse på Russells film. Scenen med fyren i bilen, som i første omgang føler sig heldig, imponerede mig i hvert fald med sit overlegne effektmageri og ferme udførelse, som i et fremragende eksempel på et veludført jump-scare tager publikum på sengen. Der forekommer dog også flere scener, hvor der er gjort brug af front projection-optagelser, hvor det er tydeligt, at monstret er filmet på én optagelse og så indsat på en separat baggrundsoptagelse.

"The Blob" er efter min mening en overset lille perle fra 80erne, som man bør se, hvis man er til monsterfilm og gys. Filmen indeholder også flere fine actionoptrin og god humor. Det er desuden tydeligt, at filmen stjæler flere plotelementer - og tilmed kopierer visse scener - fra både ekstremt kendte samt obskure film. Frank Darabont, som mange nok især forbinder med filmen "The Shawshank Redemption" har desuden været medforfatter på manuskriptet.
Blob