En værdig 3'er

3.0
Den første "Karate Kid" var en stor biografsucces. Derfor kom der naturligvis to efterfølgere med Macchio i rollen som Daniel-san plus en fjerde med Hilary Swank...

Jeg har genset de første tre film, og selvom denne tredje film er meget udskældt, synes jeg egentligt, at den holder meget godt. Historien er ikke ligeså helstøbt som originialen, men hvor tit er en 3'er det?

Filmen har dog et fint spin på historien, således, at det ikke er den samme historie om og om igen. Denne gang kommer Daniel på afveje, da han lader sig friste af den sleske karatetræner Silver, som i virkeligheden står i ledtog med Daniel og Miyagis gamle nemesis fra den første film.
Filmen har fin spænding undervejs. Jeg sidder og bekymrer mig, når Daniel-san skal først dumme sig, som unge mennesker jo skal i sådanne elev-mentor-film, før sensei Moriata kærligt men bestemt klinker skårene. På denne måde minder filmen meget om den formel, som blev brugt i "Rocky III", hvor helten først får kæmpe nedtur og så skal guides til sejr. Helt ok film.
Karate Kid 3