Stjerner, Solskin og Mørke

5.0
Som årelang og kæmpestor Springsteen fan, havde jeg glædet mig til at se denne, måske lidt underlige hybrid af en koncertfilm.

Hele konceptet er bygget på Springsteen’s mesterlige sen 60’er/70’er inspireret countrymusik udspil i form af albummet af samme navn.

Her opføres numrene live i hans egen lade, til et lille (meget lille) indbudt publikum. Koncerten krydres med diverse landskabsklip og lidt anekdoter eller forklaringer om sangene fra bossen selv.

Selve sangene er så det der gevaldigt trækker op og selv om albummet var godt, så giver den mere ukultiverede lyd der er her, en lidt anderledes men bestemt ikke dårligere oplevelse af numrene.

Selve alt det andet end selve koncerten er jeg lidt mere indifferent omkring. Jo, det er meget flotte og tiltrækkende billeder med en kant af noget søgen efter sjælen i landet. Men de kan samtidig forekomme mig lidt stiliseret og lovligt romantiseret.

Et par af fortællinger bag sangene er såmænd også gode. Ofte står sangene så bare bedst, når de får lov til at leve uden. Imedens er der et par forklaringer, hvor det næsten fremstår naivt, som det kan ske med kunst når den forklares.

Men er man fan, så er ”Western Stars” altså et must og et must, som jeg er sikker på jeg vil besøge og genbesøge igen og igen over årene.
Western Stars