Blodfortyndende

3.0
Det jo ikke fordi jeg ville forvente større filmkunst fra en actionfilm om krigsveteranen John Rambo, atter fortolket lidt unuanceret af ellers karismatiske Sylvester Stallone.

De forrige film (den første muligvis undtaget) har såmænd heller ikke ligefrem brilleret med velskrevne historier og enormt originale ideer.

Forrige film i serien blæste dog så hårdt til angreb på sanserne og den gode smag, at det for mig ganske enkelt var en fryd. Derfor glædede jeg mig egentlig også lidt til denne, som Stallone har annonceret altså skulle afslutte ”sagaen”.

Jeg blev dog lidt skuffet. Jeg kan leve med, at historien blot er en gentagelse af noget man har set før i andre actionfilm. Rambo’s niece kidnappes af mexicanske forbrydere, for at blive solgt som sexslave (gæt selv hvem der sætter efter).

Jeg har det dog lidt sværere med, at hele udførelsen forekommer mig ekstrem dovent, som om man alligevel ikke helt har gidet forsøge at fortælle med bare lidt gnist eller teknisk snilde.

Jo, Rambo får da delt massere af tørre tæsk ud og giver den mod slut gas med vanlig ultra voldelige indfald. Og jo, det er mildt underholdende når der er gang i den, selv om skurkene falder lige lovligt meget på stribe, som var de sat på et samlebånd. Men sjovt er det og jeg nyder at se action, hvor det ikke altid er flyvende mænd, mægtige maskiner og et kulørt overdrev af rang.

Der har i øvrigt været kritiske røster fremme, om at filmen var fordomsfuld over for mexicanere. Sådan kan man selvfølgelig godt tolke den og der er da også en par scener der kan indbyde til noget, samtidig med at skurkene er stereotype.

Men man kan egentlig også bare lade være at tolke og så bare konstatere at en film som denne, bæres af gammeldags klicheer og har brug for sine skurke.

Det skal ikke lyde som et forsvar af filmens værdier. Det skal bare forstås som, at jeg ikke gider spekulere dybere over en film som denne. Den er dum nok uden at jeg behøver at tillægge den mere.

Havde filmen dog holdt sig til en stil, en historie og en tilgang som indledningen, hvor Rambo hjælper med at redde nogle turister, der er fanget i en skov under en voldsomt uvejr, så havde det uanset været en film jeg måske hellere ville have set.
Rambo: Last Blood