The Henson Legacy

3.0
Mon Jim Henson ville vende sig i graven, hvis han så dette forsøg som Brian Henson har lavet, på et dukkefilm der skal forsøge at være grov, fræk og flabet.

Svært at vide, men der gås dog til den, også udi det virkelig smagsløse, vulgære og platte. Charmerende eller elskværdigt er det i hvert fald sjældent. Det er der i og for sig intet galt med, hvis det vi får det fungerer. Det gør det bare alt ofte ikke.

Historien er hvad den er, den har såmænd sine øjeblikke og vil gerne have lidt mening. Men de fleste dialoger er svagt skrevet og dens forsøg på at gøre grin med diverse ”lurvet detektiv” film, ved at smide og overdrive samtlige klicheer man kender, får den ofte modsatte effekt.

Det virker billigt og som var det skrevet af amatører. Som den menneskelige hovedrolle har man så desværre også valgt Melissa McCarthy. En komiker jeg slet ikke kan se det sjove i. Her skal det så siges, at hun faktisk fungerer bedre (eller mindre slemt) end normalt. Det jo positivt.

Jeg vil også rose den gammeldags tekniske dukkeførerstil, hvor det tydeligt ses at man ikke tyer til computereffekter (eller så i hvert fald få og brugt godt).

Jeg ville rigtigt gerne have elsket denne dukkefilm for voksne, men det er forbandet svært når kvaliteten er så tvivlsom. Det sagt, så er der såmænd også flere scener, hvor jeg ikke kunne lade være med at more mig eller blive bare lidt sært fascineret.
The Happytime Murders