Hjerterfri

5.0
Et veletableret ægtepar lader mandens utilpassede teenagesøn bo hos sig, efter denne er blevet smidt ud af sin mor hjemme i Sverige. Men snart bliver stedmoderens gode vilje erstattet af seksuel tiltrækning mellem hende og stedsønnen.

Trine Dyrholm har igen-igen en fremragende hovedrolle som en stærk, succesfuld kvinde, der bevæger sig ud på mere og mere tvivlsom grund, da hun lader sig styre af sine lyster. "Dronningen" er en hårdtslående, provokerende film om lyst og misbrug, sandhed og konsekvens, som effektivt illustrerer, hvordan der kan blive skabt forskellige fortællinger om virkeligheden inden for ganske få kvadratmeter. Slagkraftigt leveret med en køligt stilfuld billedside af Jasper Spanning og høj kvalitet i alle facetter af en film, der viser sig at være ret skematisk opbygget af en årsag.

Jeg var ikke ret imponeret af instruktør May el-Toukhy og medforfatter Maren Louise Käehnes debutfilm, "Lang historie kort". Men der er en helt anden dramatisk konsekvens og styrke i "Dronningen", som er den bedste danske film, jeg har set i årevis. Jeg er blandt andet sikker på, at der er en pointe i, at man bør tænke over, hvordan man ville have reageret på historien, hvis hovedpersonerne havde haft de modsatte køn.
Dronningen