Fast & Nonsensical Buddy Movie

2.0
Narkobetjenten Hobbs og lejesoldaten Shaw bliver modstræbende rekrutteret af efterretningstjenesten til at samarbejde om at stoppe en hemmelighedsfuld terrororganisation, som vil udslette menneskeheden med en supervirus.

Superagentserien Fast & Furious, der engang var en bilfilmserie, får sit første rendyrkede spin-off med en historie, der begynder at flytte serien endeligt ind i et superhelteunivers i form af en kybernetisk opgraderet superskurk. Dwayne Johnsons agent Hobbs var ellers ret overmenneskelig i forvejen, og her bliver han forfremmet fra bi- til hovedperson i en buddy movie, der følger alle klicheerne for den slags i samspillet med Jason Stathams lejesoldat, som engang var en skurk i serien. Men det formodes vi vist at have glemt på nuværende tidspunkt. For det handler kun om flere eksplosioner, vildere action og så lige et par biljagter til at holde stilen.

"John Wick"-bagmanden David Leitch kan naturligvis godt finde ud af at instruere action, så den del af filmen er ganske stilfuld. Men det skriger også bare til himlen, at plottet er den tyndeste kop te, der ignorerer sine egne huller til fordel for at sprænge ting i luften. Man kan starte med at spørge, hvorfor de hemmelige tjenester ikke har ressourcer til selv at gøre noget, og slutsekvensen på Samoa, hvor supertech-terroristerne får tæv af de lokale bonderøve, må være finaniseret af øens turistråd. Vanessa Kirby er en ret fin tilføjelse til persongalleriet som Shaws søster, men derudover er det her virkelig tomme kalorier. Men hey, der er da en fortsættelse på vej.
Fast & Furious: Hobbs and Shaw