Sci Fi filmens moder

6.0
En vis Charlie Chaplin må have været lidt inspireret af Metropolis, da han lavede Moderne Tider 9 år senere - og det er han bestemt ikke ene om. Navnet på byen blev tyvstjålet af Joe Shuster og Jerry Siegel, da superman skulle have en by at bo i. Og senere har Star Wars hentet inspiration til design af byer og robotter fra filmen.

Filmen; Mimikken er som altid i en stumfilm næsten komisk overdrevet, da man mangler en stor del af det talte som man må gætte sig til.

Fin historie om intriger, udnyttelse, opfindelser og oprør.

Metropolis er en fremtidsfilm, som beskriver et utopisk samfund hvor indbyggerne lever et sorgsløst liv - vores hovedperson Freder Fredersen - søn af byens grundlægger, Johan Fredersen - ser den smukke Maria som han følger ned i Metropolis undergrund. Her opdager han de arbejdere som holder hele maskinen, over jorden, kørende. Det er en verden som bestemt ikke ikke ligner det han kender - med arbejderne som udnyttes under kummerlige forhold.

Herfra udvikler historien sig, efter at Freder konfronterer sin far - med dobbeltspil, bibelske historier og meget mere. Lang kommer vidt omkring med masser af morale.

Ingen tvivl om at Fritz Lang var genial, og langt foran sin tid - for datidens publikum må den have været helt overvældende. Lidt af en præstation, som fortjener at blive bedømt i forhold til datidens muligheder.

At den skal foregå i 2026, er ganske sjovt - når vi nu hastigt nærmer os tidsmæssigt.

10/10 - 6/6
Metropolis