Sniper ved grænsen

4.0
En flok mexikanske immigranter krydser grænsen til USA, hvor de mødes af en iskold snigskytte med sydstatsflag på sin bil, hvis hobby det er at pløkke illegale immigranter ned. Og så går det ellers over stok og sten for de få, der slipper fra ham i første omgang.

Det er absolut ikke troværdighedsbarometret, der er sat i højsædet i denne thriller, hvor et par af vores helte måske er lige lovligt heldige et par gange for meget undervejs. Og så er filmen ikke så meget som i nærheden af at pirre vores moralske kompas eller vores retfærdighedssans, selvom det tilsyneladende har været dens ambition udover at underholde os.

Til gengæld fungerer filmen stort set upåklageligt som ren underholdningsfilm, da den faktisk er ganske spændende og meget flot filmet i det amerikansk/mexikanske ørkenland. Og så er Jeffrey Dean Morgan ret cool som skydegal redneck, selvom man stort set intet får at vide om hans karakter. Den første scene hvor han ses i aktion med sit gevær, tager virkelig kegler. Se filmen som ren thriller, og det vil give pote. 4 små stjerner kan det derfor godt blive til.

Instrueret af Alfonso Cuaróns søn Jonas Cuarón, som har været medforfatter på Gravity.
Desierto - Border Sniper