Underfundig Genreleg

4.0
Underholdende, sine steder elegant og ganske underfundig ”who done it” krimipastiche af og hyldest til en genre, hvor forfatterinden Agatha Christie er den ukronede Dronning.

Man skal nok have et minimum af kendskab og måske også lidt kærlighed til sådanne mordmysterier, for helt at værdsætte og måske også fange undertonerne af ironi og den leg med genren, som instruktør Rian Johnson har gang i.

I hovedrollen er Daniel Craig forceret udi en karikeret version af den selvfede detektiv, der med påtaget falsk accent skal opklare et mord på en excentrisk families fader.

Jeg kan ikke finde ud af, om jeg synes han er god og hvor meget det er ganske bevidst, at han spiller rollen som han gør. Men uanset, så er han nærmest manisk fascinerende, i en film der i øvrigt er ret godt besat i samtlige roller.

Filmens største svaghed er, at Johnson ikke kan stoppe mens legen er god, så den skal strækkes ud over de to timer. Ganske unødvendigt og flere scener føles da også som om de blot trækker tempoet ud af den ellers gode film.
Knives Out - Var det mord?