Tager fra det gode og giver til det fattige

5.0
Jeg har altid godt kunne lide Richard Lesters højromantiske take på Robin Hood-legenden. Den føles middelaldersk, lever i fin pagt med naturen, og de lysende skove harmoneres visuelt godt med høje stenmure og metalliske rustninger. Jeg er så træt af at se på en hær af helt ens rustninger i episke film nutildags - her er der skift i garderoben, og stil på drengen. Tak!

Og så gør den sine karakterer dybe på en ret spinkel spillebane. Historien er spartansk - den klart største attraktion er skuespillerne. Et vitterlig imponerende team er samlet. Sean Connery og Audrey Hepburn (i hendes comeback-rolle) brillerer i titelrollerne, kemien er næsten ægte, føles det. Richard Harris stjæler billedet fuldstændig i indledningen som en døende Richard Løvehjerte. Og så dobles der lige ned senere i filmen ved at lade Ian Holm være krone-afløser. Skulle det ikke være nok, nårh jamen så har man da lige fået Robert Shaw til at spille Sheriffen af Nottingham, og således lader man klimakset stå som en homage til Grant og 007s duel i "From Russia with Love". Det er eddermaneme godt arrangeret.

Slutningen vil altid dele vandende, men jeg er ret vild med den. Den giver lige filmen den tyngde, som den ellers kryber udenom op til, og netop fordi vi gennem gode replikker og god performance drypvis får at vide, at der er noget - ægte - på spil mellem de to undervejs, er det det helt rigtige at følge den til dørs. Connery er virkelig en fornøjelse at overvære her, eller ja, hele vejen. Formår at balancere humor, sentimentalitet og lethed (som karakteren *skal* have) perfekt. Lige dét (og det kæbetabende ensemble) hiver filmen op på fem stykker.
Robin og Marian