De grinede hele vejen til banken.

5.0
Biografisk historie om advokaten Robert Bilott, som ved et tilfælde havner i et drama med udspring i hans bedstemors hjemegn.

Det er en uhyggelig historie om den lille mands kamp mod overmagten - bogstaveligt med livet som indsats. Det er også en historie om en gigantisk virksomhed som ser stort på liv og død - fordi indtægterne er for store - og fordi myndighederne som skulle beskytte borgerne, ikke eksisterer.

Mark Ruffalo er glimrende i hovedrollen - han beskriver malende de frustrationer og tab, hovedpersonen gennemgår, undervejs i den lange proces som totalt varer næsten 17 år - og omfatter en lokalbefolkning som er splittet i spørgsmålet - de bliver betalt af den virksomhed, som langsomt er ved at slå dem ihjel.

Filmen kommer ubehageligt tæt på alle danskeres liv, da der næppe er nogen som ikke har prøvet at bruge en pande, bellagt med afskallende Teflon...

Det er tankevækkende, og dybt foruroligende at dette kun er en historie blandt mange - som handler om hvor ligeglade virksomheder har været (og måske stadig er det) i jagten på ussel mammon.

Filmen er spækket med fine præstationer af flere bipersoner - og glimrer ved ikke at være et tungt retsalsdrama, men istedet handle om mennesker.

Skræmmende at en mindre dygtig advokat ville have tabt det hele - og endnu mere skræmmende at omkostningerne for Dupont var ufatteligt små, og at de alligevel forsøgte at løbe fra regningen.

8/10
Dark Waters