Make Clooney Great Again

3.0
(spoilers)

Jeg varmede op til det amerikanske præsidentvalg med en film, der netop centrerer sig om en etableret demokratisk politiker, der gerne vil være USAs næste præsident. Jeg så den til et Zulu Open Air-arrangement, da den var ny, husker jeg, og desværre imponerede den heller ikke denne gang. Jeg hængte ellers min hat på George Clooney i instruktørsædet, men må bare sande, at siden mandens fremragende debut "Confessions of a Dangerous Mind" og hans dygtige og stilfulde "Good Night, and Good Luck", så har formkurven taget et ordentlig dyk.

At se indtil flere femstjernede danske anmeldelser til noget så ordinært som dette, lugter næsten af rygklapperi på den formfuldendte Clooney, som dengang var på toppen af Hollywood-bjerget. Det er simpelthen alt-alt for meget, at navngive sin film efter mordet på Caesar, når der reelt er så lidt kød på knoglen. Vi får aldrig fornemmelsen af, at det er et præsidentvalg, der er på spil i "Ides of March". Det er en glat film. Det kunne lige så vel være en film om et byrådsvalg, for som politisk drama har den svært ved at hive sig over hvilepuls-stadiet. Det vil sige lige indtil den så går totalt overkill i tredje akt med en gravid praktikant, der dør.

På den måde er der en total ubalance i værket, og selv når det store chok kommer, så kommer det slet ikke, fordi det eneste bånd, vi har set ofret knytte til Ryan Goslings Jared Kushner-figur er, at de har udvekslet to flirtende bemærkninger og knaldet. A-Team castet gør det skam godt, der er helt sikkert også nogle velskrevne dialog-stykker til stede, men alt i alt synes jeg, dette er Clooneys mest undervældende film som instruktør. Jeg håber, genreskiftet til science fiction får gnisten tilbage i hans kunstneriske udtryk til december.
Kamæleonen