Girl power

3.0
Selvom de tre engle er gode i rollerne, og actionscenerne er ganske effektive, er det tydeligt, at den debuterende instruktør ikke er vant til at fortælle en spændende historie

Charlie's Angels er en hemmelig gruppe af toptrænede crime fighters, der kan hyres til at løse enhver opgave. Denne gang er computereksperten Knox blevet bortført, men han er ikke svær og finde, og det viser sig hurtigt, at han ikke er, den han giver sig ud for. Så de tre engle, spillet af Cameron Diaz, Drew Barrymore og Lucy Liu (der spiller den iltre Ling i tv-serien "Ally", 1997-2000), skal pludselig kæmpe for at redde deres chefs liv. Knox har nemlig et gammelt regnskab, der skal gøres op.

"Charlie's Angels" er inspireret af tv-serien af samme navn, der fra 1976 til 1980 gjorde, specielt Farrah Fawcett-Majors, til noget nær et popkulturelt ikon. Serien kunne også kortvarigt opleves på dansk tv i begyndelsen af 1980'erne. Nu har reklame- og musikvideo-instruktøren McG (det kalder han sig altså) taget seriens grundelementer og tilføjet en omgang Hong Kong-inspireret action. Det er bestemt også disse tempofyldte scener, der fungerer bedst. De er koreograferet af Cheung-Yan Yuen, der har været aktiv i Hong Kongs filmindustri, siden han startede som stuntman i de tidlige 70'ere.

For meget fjolleri
De tre kvindelige hovedroller passer godt til deres karakterer og virker toptunede i kampscenerne, men man savner dog, at Cameron Diaz komiske talent fik bedre muligheder for at udfolde sig. Hun virker for fjollet i for mange scener. Desuden er hun udstyret med en mobiltelefon, som hun bruger så meget, at man kan blive i tvivl om, hvor vidt McG er tilbage i reklamebranchen. I filmens bedste actionscene medvirker alle tre piger sammen, men desværre er der for mange scener, hvor det er den enkelte karakter, der er i centrum, og samspillet mellem de tre kunne være udnyttet langt bedre. Bill Murray medvirker som pigernes chef, og han klovner sig for høj grad gennem rollen. Til gengæld er Crispin Glover, som den onde Thin Man, perfekt castet. Han har et ansigt, der udstråler bister alvor midt i alle løjerne.

Barrymore bestemmer
Selvom filmen har mange gode scener, savner man alligevel en ordentlig historie at binde det hele op på. Man har gættet de twists, der er, inden de når at blive spændende. Instruktøren har tydeligvis haft det visuelle for øje, og filmen er da også lækker at se på. "Charlie's Angels" er i høj grad Drew Barrymores projekt. Hun har taget initiativet og er en af filmens tre producere. Hun har sagt, at hun ville lave en film med nogen seje tøser, der sparker røv. Det er i høj grad lykkedes. At der så er for meget andet i filmen, der ikke fungerer, kan man sagtens leve med, så længe man ikke forlanger andet end uforpligtende girl power-action.
Charlie's Angels