En actionfilm bliver til

2.0
En ganske almindelig formiddag mødtes to filmproducere på en café i Hollywood. Emnet for mødet var idéen til en ny actionfilm. Scopes udsendte reporter fulgte hemmeligt med i samtalen fra et nabobord. Følgende er hans afskrivning af samtalen

Producer X: "Hvad er det så, du ikke kunne fortælle mig i telefonen?"
Producer Y: "En idé til en ny film. Du vil elske det, jeg har nogle forfattere klar til at skrive manuskriptet. Det er en actionfilm, der foregår på Alcatraz."
X: "ALCATRAZ! Det er sku da ikke noget nyt, der er lavet mange film om Alcatraz: "Escape From Alcatraz", "Alcatraz: The Whole Shocking Story", "Seven Miles From Alcatraz", "Six Against the Rock"..."
Y: "Ja, ja, ja, men hvad er fælles for alle de film?"
X: "øhh......"
Y: "De bryder allesammen UD af fængslet, ikke sandt?"
X: "Jo, det er jo hele pointen i de film"
Y: "Netop, men hvad nu hvis man i stedet skal bryde IND i Alcatraz?"
X: "Bryde ind?"
Y: "Ja, forestil dig det her: En dekoreret general har set sig sur på regeringen. Han har lavet en masse lorteopgaver - hemmelige operationer og alt det crap. Regeringen vil bare ikke begrave hans faldne mænd. Derfor stjæler han en masse missiler med noget sindsygt farlig gas og placerer dem på Alcatraz sammen med nogle gidsler. Derefter truer han med at lade gassen regne over Frisco, hvis ikke de faldne soldaters familie får oprejsning og en masse penge."
X: "Hm. Hvem skal spille generalen?"
Y: "Ed Harris."
X: "ED HARRIS! Han er sgu' da en rigtig hyggeonkel, svigermors drøm - for fanden tænk på "Apollo 13", han er overhovedet ikke skurketypen!" Y: "Jamen, han er heller ikke rigtig skurk. Han er jo bare patriot. Han tror på de ægte amerikanske værdier: Frihed, sandhed, retfærdighed, alt det lommefilosofiske pis, du ved. Han vil ikke røvrendes af regeringen, der forsøger at skjule sit gamle undertøj. Det er Oliver Stone konspirationer til masserne - og så er hans kone iøvrigt død."
X: "Arj, jeg ved ikke rigtig, en død kone, er det ikke lidt for meget."
Y: "Gu' er det ej - det er ikke finere madlavning, det er fast food i en pæn indpakning, og glem lige konen et øjeblik, hun er ikke en skid vigtig..."
X: "...Jamen, er hun ikke en del af hans motivation til at gøre det, han nu gør?"
Y: "Motivation. Det er altså ikke Actors Studio det her, det er ikke "Øst for Paradis". Prøv nu lige at høre efter engang. Generalen er kun igangsætter af handlingen. Regeringen og FBI er jo på røven. Det må ikke komme ud til offentligheden, hvad Ed har gang i, så de får fat i Sean Connery, der har været gemt væk i mere end 20 år. Han er den eneste, der nogensinde er flygtet fra Alcatraz. Forestil dig den scene. Slow motion, dystert fangehul, nøgler der rasler, Sean Connery med meterlangt hår - det er perfekt til traileren - WAM, "THE ROCK" - filmens titel, skrevet med store typer og Sean Connery, der siger: "Welcome to the Rock". Super sejt, ikke et øje tørt..."
X: "Sean Connery, han er englænder."
Y: "Det ER jeg godt klar over, men han vil gerne være medproducer på filmen. Vi kan bare lade ham være en gammel engelsk marinesoldat eller sådan noget, en rigtig senet macho-dreng."
X: "Så Sean Connery skal altså bryde ind i Alcatraz..."
Y: "...Sammen med et hold toptrænede soldater og en kemisk våbenekspert, der skal afmontere missilerne"
X: "Hvem?.."
Y: "Nicolas Cage."
X: "NIC CAGE, hvorfor ikke Brad Pitt eller Keanu Reeves - eller Val Kilmer for den sags skyld? De har haft sådanne roller før..."
Y: "Nej, nej, nej. Nic Cage er perfekt til den rolle. Efter successen med "Leaving..... øh......Leaving..."
X: "...Las Vegas?"
Y: "Ja, Las Vegas selvfølgelig. Efter den er han hot, han har brug for en actionfilm, så han kan nå ud til det brede publikum. Han skal spille en rigtig kryster, der i virkeligheden er en hård negl. Vi gir ham nogle oneliners og nogle seje stuntscener i slutningen...."
X: "...Han kommer altså til at se totalt åndsvag ud i den rolle."
Y: "Og hvad så? Det er sku underordnet om han passer til rollen, men med hans navn samt Seans og Eds på plakaten og en massiv reklamekampagne, så er den hjemme."
X: "Hvem skal instruere?"
Y: "Instruere, INSTRUERE? Har du ikke fattet det endnu. Det er en ganske almindelig actionfilm, med store stjerner, store stunts, stort budget og en meget usandsynlig og unuanceret handling med karrikerede og stiliserede konflikter mellem godt og ondt, velvalgte vittigheder og enkelte momenter af lune - og så skal de slemme skrivebordspersonager i CIA og regeringen ha' et rap over nakken!"
X: "?"
Y: "...Med andre ord, det er totalt ligegyldigt hvem der instruerer. Vi kunne f.eks. bruge...."
Y bladrer et kort øjeblik i sin lille sorte adressebog
Y: "...Michael Bay, han lavede "Bad Boys"..."
X: "Åh, ja - den var fin"
Y: "Og den tjente godt ind........Nå, hvad siger du så?"
X drikker det sidste af sin kaffe og betragter længe sine fingernegle.
X: "Ok. Sæt i værk."
Y: "SÅDAN. Det vil du ikke fortryde."
The Rock