Dansk "actionkomedie" er en spandfuld møg fra ende til anden

1.0
Stuntmanden Lasse Spang Olsens "I Kina spiser de hunde" er uden sammenligning årtiets dårligste danske film. En på alle måder forvrøvlet, dumsmart og idiotisk samling hjernedøde klicheer fra værste skuffe, som det er en decideret pinsel at sidde igennem.

Den kedelige bankmand Arvid Blixen (Dejan Cukic) får så dårlig samvittighed over, at han har slået bankrøveren Franz (Peter "Taxa-Mike" Gantzler) ned med sin squash-ketsjer, at han opsøger sin halvpsykopatiske bror Harald (Kim Bodnia) for at få hjælp til at røve en pengetransport, så han kan forære Franz og hans kæreste (Line Kruse) pengene. Sammen med to kokke, Martin og Peter (Tomas Villum Jensen og Nikolaj Lie Kaas), og den jugoslaviske opvasker Vuk (Brian Patterson) stjæler de pengene, men så vil Arvid også redde bankrøveren ud af fængslet...


Historie og instruktion stinker

Kim Bodnia gentager sin desperado-rolle fra "Pusher" (96) og "Bleeder" (99), men er denne gang en mekanisk parodi på sig selv. Han er ladt totalt i stikken af sin instruktør, det destruktionslystne legebarn Lasse Spang Olsen, og et tumpet Tarantino-klonet manuskript, der ikke er Anders Thomas Jensen værdigt. Netop denne unge fyr, der modtog en velfortjent Oscar for sin kortfilm "Valgaften", har fyldt historien med så meget racistisk dialog, umotiveret vold og syge jokes, at den falder sammen som et korthus i blæsevejr. Det er betegnende for hele filmens amoralske niveau, at højdepunktet på de to herrers "humor" er at vise en indvandrer blive lemlæstet ved en bombeeksplosion, to midaldrende bankbetjente blive smadret til plukfisk i et bilsammenstød og endelig skildre, hvordan helt uskyldige værtshusgæster bliver mejet ned i et skudopgør. Hvis du også synes, det lyder sjovt, så vil "I Kina spiser de hunde" lige være filmen for dig!


Som om dette ikke var nok, afsluttes det stilforvirrede nonsens med et computerdigitaliseret opgør mellem en Guds engel og en Fandens discipel, der ikke kan bestemme sig for, hvem af de unge, nu afdøde, gangsterspirer, der skal med til himmels eller i underverdenen. Filmen er en bundskraber i alle de involveredes karriere og direkte spild af celluloid.


"I Kina spiser de hunde" er en så stor skamplet på det fine renommé, unge instruktører som Nicolas Refn, Ole Christian Madsen, Thomas Vinterberg og senest Lotte Svendsen har været med til at tilføre 90'ernes danske film, at den skulle være standset allerede i idéfasen. Og det er den værste gang vrøvl, jeg mindes at have set i en dansk biograf siden klør konge var knægt - og det er mange år siden!
I Kina spiser de hunde