Bejler på afveje

4.0
Robert De Niro og Ben Stiller krydser klinger i en veloplagt komedie om en ung mands katastrofale frierfærd. Man krøller tæer på heltens vegne og griner samtidig af ham og hele hans absurde møde med svigerfamilien

Man skulle tro, at han havde fået sit største problem i dåbsgave, men Greg Fockers (Ben Stiller) efternavn er for intet at regne mod det mareridt, der venter, da han sammen med sin kæreste Pam (Teri Polo) tager på weekendtur til Long Island for at blive introduceret for sine svigerforældre. For kæresten viser sig nemlig at være farmands lille "Pamcake", og ingen er tilsyneladende god nok til hans datter. Så når Greg har til hensigt at anmode om datterens hånd, så må det vist være overflødigt at nævne, at inden det når så vidt, Focker han godt og grundigt up.

Et umage par
Omdrejningspunktet i Austin Powers-instruktøren Jay Roachs veldrejede komedie er en række styrkeprøver mellem den diskret truende svigerfar og den håbefulde bejler - De Niro og Stiller. De Niro underspiller elegant i en af sine få komiske roller, mens Stiller forener krøllet uskyld med en ukuelig viljestyrke. De er et umage par, og de bærer filmen sikkert i havn. Filmen er omtrent to dele komedie og en del farce, og så kan man ellers blot gisne om, hvad der sker, når den uheldige Greg kommer i nærheden af villaens overfyldte septiktank, urnen med bedstemoderens aske eller Jakes elskede racekat Jinx.

Røntgenblik
Greg forsøger efter bedste evne, at vise sine reelle hensigter med sin naturlige charme og ydmyge behagesyge. Men alle hans kække bemærkninger falder ubarmhjertigt til jorden og efterlader kun tunge ekkoer af pinlighed. Han forsøger at rette op på problemerne med små uskyldige løgne, der selvfølgelig ender med at vokse sig uoverskuelige. Med hemmelighedsfulde smil afslører den skeptiske svigerfars røntgenblik bejlerens pragmatiske omgang med sandheden. Resultatet er selvfølgelig, at den velmenende Greg hurtigt fremstår som en gemen svindler.

En film med format
"Meet The Parents" er en komedie, der får forbløffende meget ud af forbavsende lidt. En af instruktørens store fortjenester er, at han ikke har travlt med at fremelske hysteriske latter af hvert eneste optrin, men derimod lader begivenhederne gå sin egen naturlige gang. De Niros figur er smule en excentrisk, men på ingen måde ond, og manden bag masken får sin særlige tyngde, fordi det trods alt er umuligt at se bort fra alle skuespillerens tidligere fremstillinger af barske mænd. Filmen fungerer desuden, fordi Greg ikke blot er en logrende hund, der kun forsøger at indynde sig. Han har også karakter og personlighed. Vi forstår både, hvorfor Pam er faldet for ham, og hvorfor det katastrofale møde med svigerfaderen får den forelskede ungersvend til at går op i limningen. "Meet the Parents" er en lille film med format.
Meet the Parents