Nuttede rollinger

3.0
I sit hjemland er "The Rugrats" er stort fænomen, mens de i Danmark ikke helt er slået an. Det skal der rådes bod på med Norton Virgien og Igor Kovalyovs tegnefilm "The Rugrats Movie - Rollinger".

Den kære Pickles-familie står overfor en lille forøgelse hvilket imødeses med både spænding og en anelse mistro fra familiens yngste Tommy Pickles. Da det nyeste skud på Pickles stammen Dylan endelig dukker op, bliver hans bange anelser til virkelighed, for den nyfødte får al opmærksomheden. Sammen med sine legekammerater beslutter Tommy sig for at aflevere Dylan tilbage til fødeklinikken og til det benytter de sig af faderens mest horrible opfindelse til dato: en high-tec barnevogn kaldet The Reptar Wagon. Det hele går naturligvis galt og de ender i en stor mørk skov, hvor farer i form af en kæmpe ulve og nogle løsslupne cirkus aber, truer lige om hjørnet. Men det giver naturligvis også mulighed for at Tommy og hans nye lille bror kan lærer hinanden lidt bedre at kende. Imens har den opfindsomme far Stu Pickles sat et større eftersøgnings apparat i gang for at finde sine forsvundne rollinger.

Mellem to stole
Det bemærkelsesværdige ved Rugrats figurerne er at de faktisk er ret grimme at se på, men at man alligevel er i stand til at gøre dem elskelige. Og det gør sig også gældende for tegnefilmen, hvor man har haft held til at gøre dem endnu mere levende. Filmen er lidt for lang og den er lidt for overfyldt med unødige sidehistorier og sidepersoner, men når den beskriver udviklingen mellem Tommy og Dylan opnår den en velment sødme, der ikke er til at komme uden om. Filmen forsøger i stor udstrækning også at ramme et mere voksent publikum, og det er her at den reelt set taber en del terræn: Det magter den ganske simpelt ikke, men gør derimod sig selv den bjørnetjeneste at sætte sig mellem to stole.

Man forsøger at give et mere moderne indblik i problemerne ved at have et spædbarn o.s.v. men det skygger noget for den egentlige historie om Tommy og Dylan. Derfor ligger filmen og roder et sted mellem en almindelig børneorienteret tegnefilm og et mildt afsnit "The Simpsons" - og det er ikke ubetinget noget godt sted at ligge.
Filmen er alt i alt meget veltegnet og der er nogle ganske imponerende sug-i-maven scener, når The Reptar Wagon for alvor sendes afsted. Desuden har man lagt vægten på at give filmen et meget konsekvent babyperspektiv, der er ganske interessant, og som vel i bund og grund kun er naturligt.

"The Rugrats Movie - Rollinger" er sød og vellavet påskeunderholdning for børnene, men dens forsøg på også at fange et voksent publikum er desværre ikke videre vellykket
Rollinger