Blitzlyset og Bogormen

3.0
Folkene bag en af engelsk films største succeser nogensinde "Fire Brylluper og en begravelse" har begået en virkelig sjov film om de omveje og forhindringer, kærligheden kan støde på, når modsætninger mødes.

William Thacker (Hugh Grant) driver en boghandel for rejselitteratur på Londons populære indkøbsgade Portobello Road. Her fordrives dagene med at drikke kaffe med medhjælperen Martin, når der altså ikke kommer en enkelt forvirret kunde forbi for at spørge efter Peter Plys. Men en dag træder verdens største filmstjerne Anna Scott (Julia Roberts) ind i butikken, og det kræver ikke meget andet end et spildt glas juice før de to, lidt overraskende for dem begge, har kysset hinanden. Og det er et kys ingen af dem glemmer igen. Vi ved selvfølgelig med det samme, at de to er bestemt for hinanden, men kærligheden kan være besværlig, når de involverede er en mediejaget stjerne og en kejtet boghandler.

Excentriske Venner

Williams venner er en blandet flok af mere eller mindre ecxentriske personager, der bliver ellevilde, da han præsenterer Anna Scott for dem. Vennerne støtter hinanden i alle livets op- og nedture, og det er da også ved deres hjælp, at William endelig, efter mange genvordigheder, forenes med Anna Scott. Ja, selv Williams mildt sagt udsyrede walisiske lejer, Spike (Rhys Ifans), får en helterolle i det afsluttende kapløb med tiden, der endeligt skal forene de to elskende.

Fire premierer og et bryllup

At det er producenten og manuskripforfatteren bag "Fire brylluper og en begravelse" (94), der har skabt denne film, er meget tydeligt. Desværre lidt for tydeligt. Historien har vi nemlig set før, hvor det tidligere var kirkelige handlinger, der førte hovedpersonerne sammen. I "Notting Hill" er det Anna Scotts filmindspilninger og premierer. Det aparte persongalleri, der omgiver William, er der heller ikke meget nyt over. Det, der gør, at filmen alligevel er glimrende underholdning, er først og fremmest en meget vittig dialog, der ligger rigtig godt til filmens forskellige typer og er gjort overdrevent britisk. Der er også mange rigtigt sjove episoder undervejs, ikke mindst Spike står for nogle solide grin, når han pludselig springer fra at være sumper til en handlingens mand, kun iført de grå underbukser, han selv mener, får kvinder til at gå amok.

Fanget i Blitzen

Desværre når Julia Roberts slet ikke samme komiske højder som i "Min bedste vens bryllup" (97), hertil er hendes karakter simpelthen alt for pæn og forudsigelig. Men hun reddes af en dialog, der meget behændigt spiller på hendes rygte som det kønne ansigt med de brune øjne uden meget skuespiltalent. Et rygte hun ikke kan distancere sig meget fra i denne film. Filmen drejer sig i det hele taget meget om det at være filmstjerne i pressens knivskarpe søgelys. Her kan Hugh Grant jo trække på meget personlige erfaringer, og der uddeles da også mange velsiddende hug til sladderpressen undervejs. Så hvis du få lyst til at finde ly for sommervarmen med to timers forudsigelig romantik, men masser af grin, er "Notting Hill" hermed anbefalet. Og så afsløres det oven i købet om Mel Gibson bruger stand-in i nøgenscener!
Notting Hill