Fælden klapper

2.0
Første juledag byder igen i år på et kæmpe udbud af filmpremierer. Da det jo er december måned, bydes der traditionen tro på både skidt og kanel. Disneys genindspilning af "Forældre-fælden" hører ikke til det, der vil blive drysset på risengrøden.

"Forældre-fælden" er blevet pustet godt op i adskillige reklameblokke. Traileren lokker, man sniger sig derfor ind i mørket, og så klapper fælden! Filmen viser sig nemlig at være en klinisk renset komedie, fuld af papfigurer og med en historie der er så sød, at man får huller i tænderne.

Krig på kniven
På en lejrtur møder pigen Hallie (Lindsay Lohan) sin tvillingesøster Annie (Lindsay Lohan) for første gang. Kort efter tvillingernes fødsel, lod deres forældre Nick og Elizabeth (Dennis Quaid og Natasha Richardson) sig skille og flyttede derefter til hvert sit land. Hallie er derfor blevet bundsolid og irriterende amerikansk, og Annie er selvfølgelig blevet snobbet og frygtelig engelsk. De to kontinenttøser brager sammen på lejrturen. Søstrene bekriger hinanden på bedste "Alene hjemme"-manerer, hvor der faldes så meget på halen, at man som bif-gænger får ondt i røven. På toppen af den overgearede og charmeforladte "Tom & Jerry"-humor, finder Annie og Hallie pludselig ud af, at de er hinandens tvilling og finder sammen i to-enighed. De får den fælles mission at få deres forældre til at finde sammen igen. Filmkloningen bliver total, da "Forældre-fælden" vender og prøver at blive en romantisk komedie a la "Søvnløs i Seattle" (1993).

En tynd kop glögg
Pigerne bytter identitet for at opleve deres forsvundne forældre. Farmand Nick har fundet sig en forfinet, blond bimbo ved navn Meredith (Elaine Hendrix), der absolut ikke vil knække sine negle på børn. Hun vil gøre alt for at komme af med Annie/Hallie, men Meredith ved ikke, hvilken toenighed hun er oppe imod. Moderen Elizabeth er en fortravlet frue, der designer trendy tøj i London, og hun har ingen tid til mænd og kærtegn. Dog kan Annie/Hallie finde trøst hos deres ejegode butler Martin (Simon Kunz), der træder til med en hjælpende butler-hånd for at få Nick og Elizabeth til at finde hinanden igen. Som der kan fornemmes, er filmens karrikaturer skåret ud i pap, og for gud ved hvilken gang er det igen en engelsk butler, der skal være comic relief på film! Sikke en tynd kop glögg.
Forældre-fælden