Romantik på nettet

3.0
Instruktøren bag "Sleepless in Seattle", Nora Ephron, har igen lavet en let fordøjelig romantisk komedie med Tom Hanks og Meg Ryan.

Joe Fox (Tom Hanks) og Kathleen Kelly (Meg Ryan) mødes tilfældigt i chat rummet på internettet og begynder at skrive sammen bag synonymerne "NY152" og "Shopgirl". De indleder et fortroligt forhold men undlader at fortælle de personlige detaljer. De er begge involveret i privatlivet. Joe er sammen med den energiske bogforlægger, Patricia (Parker Posey), og Kathleen er sammen med den intellektuelle klumme-skribent, Frank (Greg Kinnear). De er begge tilfredse med deres tilværelse, men snart bliver de mere og mere optaget og afhængige af at maile hinanden.

Gammel Lubitsch klassiker
"You've Got M@il" er inspireret af Lubitschs klassiker fra 1940 "The Shop Around the Corner", hvor James Stewart og Margaret Sullavan korresponderede pr. post box, som her i 90'erne selvfølgelig er blevet til internettet. Stewart og Sullavan arbejdede i den samme butik - uvidende om deres penneven-status, og de kunne ikke lide hinanden. Det kan Joe og Kathleen heller ikke. I hvert fald ikke i starten. De render nemlig ind i hinanden ved flere lejligheder. Joe ejer den gigantiske kæde "Fox Books", og han åbner den seneste og største forretning lige i nærheden af Kathleens lille, hyggelige børneboghandel, som meget passende hedder "The Shop Around the Corner". "Fox Books" er en kæmpe kæde med store rabatter og ekspressobar, hvorimod Kathleens butik har eksisteret i 42 år, og den lægger vægt på personlig service og et hyggeligt og velkendt miljø. "Fox Books" udkonkurrerer Kathleen, og hun må lukke butikken. Så Kathleen har forståeligt nok haft svært ved at skjule sin harme, når hun er stødt på Joe. Joe finder imidlertid ud af, at Kathleen og "Shopgirl" er én og samme person, og han er også gået hen og blevet forelsket - og hvordan klarer han så at afsløre sin sande identitet, uden at miste Kathleen for evigt? Alt skal imidlertid ikke afsløres her, men det er jo en Hollywood film så gæt, hvordan den ender.

En fryd for øjet
Det er svært ikke at tænke på "Sleepless in Seattle" (1993), når Tom Hanks og Meg Ryan atter engang er at se sammen, men det spiller ikke den store rolle, når filmen først er gået i gang, selvom Kathleen nogle gange minder lidt om Annie fra "Sleepless in Seattle". Især i hendes mimik. Men Ryan er jo sød og charmerende, og Tom Hanks er morsom, og det er en rigtig hyggelig film. Den skriver ikke filmhistorie. Den er bare én af Hollywoods samlebåndsproduktioner, men den lever op til de forventninger, der nu engang er til den slags film. Alt er bare så lækkert og flot at se på. Farverne er meget klare og skarpe, og billederne er i særdeleshed en fryd for øjet. Alting ser bare godt ud i "You've Got M@il" Det er altid herligt, når én film refererer til en anden film og scenen, hvor Joe giver gode råd med replikker fra "The Godfather" er ret morsom. Og sådan er det hele vejen igennem filmen. Der er små vittige bemærkninger og true love fra oplagte og charmerende Tom Hanks og Meg Ryan.
You've Got Mail