Fædre i løbetid

2.0
"Vi er din far" er en komedie med lille k, der ret hurtigt befinder sig på glemslens evige jagtmarker

I den lange række af amerikanske genindspilninger af franske komedier, kommer nu én mere af slagsen - denne gang instrueret af Ivan "Ghostbusters" Reitman. "Vi er din far" er den - noget åndsvage - danske titel, og det er en ganske uskadelig lille sag.

Advokat med skalle-potentiale
Jack Lawrence (Billy Crystal) er advokat med talent for, bogstavelig talt, at nikke skaller, og Dale Putley (Robin Williams) er talentløs og angstfyldt kunstner med selvmordstendenser. Begge har de - for 17 år siden - kendt den samme kvinde, Collette (Natassja Kinski). Hun er nu gift og har en teenagesøn, som imidlertid er løbet hjemmefra. Derfor bilder hun både Jack og Dale ind, at de er far til drengen, i håbet om at de vil kaste alt, hvad de har i hænderne, og lede efter ham.

Det gør de selvfølgelig, og ret hurtigt møder de to mænd hinanden. Da det går op for dem, at de leder efter den samme dreng, bliver de først gale, men beslutter sig så for at lede videre sammen og afgøre faderskabsspørgsmålet senere.
Det bliver til en længere færd rundt på den amerikanske vestkyst, for den løsslupne dreng følger nemlig i hælene på et rigtig væmmeligt rockband - og der er også nogle fæle narkopushere indblandet! Men mon ikke det hele flasker sig til sidst, og mon ikke de ellers så forskellige Jack og Dale lærer hinanden og livets værdier bedre at kende undervejs?

En stille og rolig flyder
"Vi er din far" flyder stille og roligt derudaf uden overraskelser: Vi får de sædvanlige Robin Williams parodier; vi får den sædvanlige Hollywood-beskrivelse af ungdomskultur som værende "noget med punkere, høj musik, mærkelige frisurer, narko og piercinger"; og vi får den sædvanlige historie om at "selvom vi er forskellige, kan vi jo godt holde af hinanden". Der er nogle enkelte gode grin, det er f.eks. ret morsomt at se den ellers så pæne Billy Crystal uddele skaller til højre og venstre, men som helhed betragtet er "Vi er din far" ikke noget særligt. Hurtig set - hurtig glemt!
Vi er din far