Teen-komedie i miniskørt

4.0
"Bring it on" er en glad, vellykket og ukompliceret teenagekomedie fyldt med lækre babes og funky moves - som det modne publikum, dog bør holde sig fra

Ungdomsfilmen "Bring it on" er lavet af den 36-årige instruktør Peyton Reed. Efter at have lavet tv-serier i en årrække, er filmen hans første forsøg på det hvide lærred. Filmen handler om en cheerleader, der skal lede sit mandskab til det nationale mesterskab. Hun spilles af Kirsten Dunst, kendt fra "The Virgin Suicides" (2000) og "Small Soldiers" (1998). Resten af skuespillerne har Reed fundet blandt birollerindehavere i diverse amerikanske teenage-serier. Filmen minder derfor om et længere afsnit af en tv-serie - men intet ondt om det.

Hård kamp om cheerleader-trofæet
Den kønne lyshårede Torrance (Kirsten Dunst) bliver valgt til efterfølger på posten som anfører for det succesfulde cheerleader-mandskab på San Diego-gymnasiet Rancho Carno. Holdet har vundet det nationale mesterskab fem år i træk, så den nye anfører har virkeligt noget at leve op til. Imidlertid viser det sig, at den tidligere leder havde stjålet alle de frække pompom-pigers unikke dansetrin fra et hold sorte cheerleaders på ghetto-gymnasiet East Compton i Los Angeles. Det er de fattige sorte piger ved at være godt trætte af, så de samler penge ind, så de får råd til at deltage i mesterskabet oge kan bevise, at de er de bedste og mest originale heppekorstøser. Det tvinger Torrances piger til at lære nye tricks, så de kan forsvare mesterskabet.

En let fordøjelig teengagefilm
Handlingen har lige så lidt kød på sig, som cheerleadersene har tøj. Når filmen fungerer alligevel, er det fordi, den er ikke giver sig ud for mere, end den er. Reeds intention er en let fordøjelig teenagefilm, der skaber et stemningsfyldt og humorfyldt indblik i en heppekorspiges liv - og det er lykkedes. Scenerne med holdets træning og konkurrence er lavet i et medrivende tempo, som viser, de pæne piger og drenge (dem er der også nogle stykker af på heppekoret) fra deres bedste side, nemlig det flotte show.

"Bring it on" er en glad, sjov og ukompliceret fornøjelse, som vil gå rent ind hos teenagere og de øvrige, som hygger sig i selskab med TV2's Seriesøndag. Samtidig får filmen flettet lidt kærlighed, lidt lir og en tilpas lykkelig slutning ind, og det er herligt. Det modne publikum, som ikke interesserer sig for den slags bør dog gå langt uden om de biografsale, hvor "Bring it on" bliver vist.
Bring It On