Ude af syne...

4.0
...men ikke ude af sind

Mange vil nok klø sig i nakken og sige "hvem?", når der spørges til den amerikanske forfatter Elmore Leonard. Ikke desto mindre er det ham, der har skrevet bøgerne bag film som Tarantinos "Jackie Brown" og Travolta-filmen "Get Shorty". Leonard har også skrevet bogen af samme navn, som filmen "Out of Sight" bygger på. Og igen er det den markant gode historie og et (bogstaveligt talt) fængslende univers, den utroligt interessante forfatter lægger for dagen. Iscenesat af Steven "Sex, løgn og video" Soderbergh, er der kanongod grund til at gå i biffen.

Jack Foley (George Clooney - flere film med ham, tak!) er en flink bankrøver med over tohundrede røverier på sin samvittighed. Og til at styre samvittigheden har han sin ven og medfange Buddy Bragg (Ving Rhames - den største Hollywoodneger). Jack er lige stukket af fra fængslet, og med Buddy er de på vej til at begå bare endnu et røveri, for derefter at trække sig endeligt tilbage. Men den maskuline charmetrold Jack har en US Marshall i ryggen, nemlig den dejlige og handlekraftige Karen Sisco (Jennifer Lopez - hun bliver et stort navn!). De to har tidligere mødt hinanden i bagagerummet på Jacks flugtbil, og nu skyr hun ingen midler for at fange ham. Men er hun giftig eller bare giftevillig?

Filmen veksler kvikt imellem for- og nutid. Når først man har vænnet sig til dét fortælletræk, er det faktisk ret elegant, som instruktør Soderbergh styrer de oplysninger, der frigives til publikum. Og med grovkornede stillbilleder i slutningen af hver sekvens, bliver "Out og Sight"'s handlingsmættede univers en enorm ungdommelig og dynamisk oplevelse. Helt banalt er det jo bare endnu en actionmættet kærlighedshistorie, hvor parterne må så grueligt meget igennem for evt. at få hinandens læber til at mødes. Men dét parterne hér må igennem, er rigtigt godt fundet på og serveret af nogle skuespillere, der tydligtvis hygger sig enormt med at være med (også de mega-stjerner, der ikke engang er krediterede).

Den geniale underlægningsmusik i filmen er ligeledes med til at differentiere filmen fra andre ordinære kærligheds/actionfilm. Den er sådan lidt junglejazz-agtig på en kitchet analog måde, hvilket flot underbygger filmens stil.
"Out of Sight" er en filmoplevelse af de sjældne på lige fod med "L.A. Confidential" og "The Usual Suspects". Gang i den, labert lavet og med de bedste skuespillere, Hollywood kan præstere.
Out of Sight