Tju Bang Lovestory

3.0
John Woos version af den umulige mission er en blanding af højeksplosiv underholdning og kærlighedsromance.

Medicinalfirmaernes griskhed kender ingen grænser. I forsøget på at finde en universalkur mod almindelig forkølelse opfinder de den dødbringende super-influenza Chimera og udvinder dermed modgiften Bellerophon. Desværre ender både sygdom og kur i forkerte hænder, og snart truer den afhoppede agent Sean Ambrose (Dougray Scott) med at slippe døden løs over Sydney. At stoppe den onde mand er en umulig opgave og kræver derfor en mand med ekspertise i det uladsiggørlige. Her kommer Ethan Hunt (Tom Cruise) ind i billedet.

Action og patos

"Mission: Impossible 2" er instrueret af action-koryfæet John Woo, der med sin sublime slow-motion teknik satte nyt liv i Hong Kong-filmen i 80'erne. I Hollywood fandt han først rigtigt fodfæstet med "Face/Off" (1997), og den er den samme spektakulære blanding af revolver-opera og religiøs sentimentalitet, han tilfører "Mission: Impossible"-serien.

Woos karakteristiske stil er nu velkendt for de fleste biografgængere og er blevet kopieret i film efter film. Det ville klæde ham med en æstetisk fornyelse, men han er stadig den bedste til det, han gør. "MI2" er mere en Woo-film end en "Mission: Impossible"-film, og filmversionerne ser ud til at bevæge sig stadigt længere væk fra det oprindelige tv-koncept, hvor det drejede sig om 'holdet' og ikke om 'helten'. Der er dog stadigt alt det teknologiske fiksfakseri og de berømte ansigtsmasker tilbage. Den første filmversion af den populære tv-serie blev instrueret af en andet garvet stilskaber, Brian de Palma, og med John Woo i førersædet fortsætter serien sit stilfulde leje som actionfilmens Rolls Royce.

Leverer varen

Historien er ikke noget at skrive hjem om, den er både for simpel og for tåget, som det gælder for de fleste tjubang-film. Men det er jo heller ikke historien, man kommer for, og actionmæssigt leverer "Mission: Impossible 2" varen: Der er masser af larmende skyderier og halsbrækkende stunts, med en afsluttende hæsblæsende motorcykeljagt som passende punktum.

Mere overraskende er det, at Woo giver så megen plads til den sentimentale kærlighedshistorie mellem Ethan og lokkeduen Nyah Hall (Thandie Newton). Lange perioder er mættet med religiøs-mystisk ikonografi, flaksende hvide duer og den næsten vulgære brug af slow-motion, som er så karakteristisk for Woo. Det er alt, alt for meget på en ganske fed måde. Dertil kommer en Tom Cruise, der aldrig har set bedre ud, og en supersmuk Thandie Newton til husarerne. Ikke dårligt.
Mission: Impossible 2