For vildt

5.0
Endelig tager den lille kultiske DR2-tegnefilm "South Park" springet til det store lærred. Som titlen indiskret antyder, så er filmen større end tv-serien. Væsentligt større. Og det morsomste set på tegnefilm nogensinde.

Men lad os lige tage den fra begyndelsen. South Park er en kedelig amerikansk forstadsby, der består af en skole og en privatklinik for kosmetiske operationer. Her hærger de fire venner Cartman, Stan, Kenny og Kyle. På skolen, hvor ungerne går i tredje klasse, underviser Mr. Garrison og hans lille alter ego Mr. Hat. Har ungerne problemer, kan de altid gå til den venlige skolekok Chef (med stemme af Isaac Hayes), der gerne synger om love gravy og kærlighed i det hele taget.

Gi' Canada skylden

I "South Park - større, længere & ucensureret" invaderes byens biograf af børnenes forbillede, den canadiske landeplage Terrance og Phillip, der er to meget latrinært orienterede karakterer. Da ungerne dermed får et splinternyt vokabularium af utænkelige bandeord som f.eks. "onkelknepper", må mødrene stå sammen mod den canadiske trussel, og inden man kan nå at sige Oh my God, they've killed Kenny, er en krig i gang mellem USA og Canada.
USA tager Terrance og Phillip til fange, og Canadierne svarer igen ved at bombe Baldwin-brødrenes residens. Med Big Gay Al som konferencier afholdes et gigantisk militært show forud for henrettelsen af de to. Men vores fire venner organiserer hurtigt modstandsbevægelsen La Resistance, der vil gøre alt for at redde de canadiske helte. En af sidehistorierne sker, da Kenny kommer på operationsbordet og desværre får udskiftet hjertet med en bagekartoffel og dermed kun har 3 sekunder tilbage at leve i. Da han dør, ryger han fluks i helvede, hvor han bevidner en af filmhistoriens underligste kærlighedsforhold, nemlig mellem Satan og Saddam Hussein, der tre uger forinden er blevet dræbt af vildsvin. Satan vil have et meningsfuldt forhold, men Saddam har helt andre interesser, som dette citat udtrykker så følsomt og subtilt.

Satan: How come you always want to make love to me from behind? Is it because you want to pretend I'm somebody else?
Saddam: Satan, your ass is gigantic and red. Who am I going to pretend you are, Liza Minelli?

Og så hjælper det ikke meget på forholdet at Satan søger råd i bogen "Saddam Is From Mars, Satan Is From Venus".

Inden filmen slutter har de underligeste ting lige fået en tur i vridemaskinen. Tysk afføringssex, masser af bræk, Winona Ryder der laver unævnelige ting med bordtennisbolde og jagten på clitoris er bare nogle af dem.

No fun to stay at the M-P-A-A

"South Park" er næst efter Cirkeline noget af det dårligste indenfor animation. Det var helt utænkeligt, at den grove og sjuskede streg på nogen måde skulle slå an. Men det gjorde den, og det er voldsomt charmerende. Selv om børnefigurerne har hovedrollen, så er det slet slet ikke en film eller en serie for børn. Tværtimod skal de holdes så langt væk fra serien som muligt, medmindre forældrene har ambitioner om at disse skal vokse op til en karriere som utilpassede massemordere. Næ, "South Park" er gennemsyret af tiltrængt politisk ukorrekthed, toilet humor af værste skuffe, sex af alt andet end hetero-karakter og bandeord i en klasse og et antal, der nok ikke overgås i dette årtusinde.
Ud over et genialt score med frække og velkomponerede sange, så indeholder filmen under den møgbeskidte humor også noget så sjældent som et budskab: En stor velformet fuckfinger til censurinstansen MPAA (Motion Picture Association of America), der undertrykker og censurerer film, hvis der indgår så meget som et eneste fuck eller et shit i den. Til gengæld kan der vises lige så meget sprængt hjerne, meningsløs vold og splattede indvolde, uden nogen løfter et øjenbryn.

"South Park - større, længere, ucensureret" er møgpervers, samfundsnedbrydende, voldelig og vulgær. Men den er også intelligent med en syret humor og med nosser større end vandmeloner. "South Park - større, længere & ucensureret" er for vild og giver én troen tilbage på filmmediet.

Se filmen, der bliver den sidste rigtig originale film/tv-serie, idet Mary Kay Bergman, der med sit fantastiske talent har lagt stemme til de fleste piger og kvinder i serien, har begået selvmord. Hun blev 38 år gammel. Æret være hendes minde.
South Park: Større, længere, ucensureret