Toy Story 2

4.0
Det er sjældent, at efterfølgeren til en succesfilm kan leve op til publikums forventninger, men "Toy Story 2" er faktisk bedre end den første film om Woody, Buzz og alt det andet legetøj på Anders' værelse.

Det er svært at tro på, at der kan komme noget bemærkelsesværdigt ud af en historie om en drengs legetøj, endsige at det kan gøres to gange. Men John Lasseter og folkene fra Pixar har lavet endnu en legetøjshistorie, der er vittig, medrivende og så flot, at man glemmer, det er en tegnefilm. Der er meget at grine af, både for børn, barnlige sjæle og andre voksne.

Pas på den onde kyllingemand!

Ved en fejltagelse ryger Woody, den glade cowboy (stemme: Preben Kristensen), med i en kasse til et loppemarked. Den grumme legetøjssamler, kyllinge Al (stemme: Amin Jensen) forsøger at købe dukken, men elsket legetøj er ikke til salg for penge. Men Al ved at Woody er penge værd og kidnapper ham med til sit kæmpe legetøjsland. Det viser sig nemlig, at Woody i sin tid var stjernen i sit eget tv-show. Sammen med de andre figurer, cowgirlen Jessie (stemme: Puk Scharbau), guldgraveren Stinkey Pete (stemme: Per Pallesen) og den trofaste hest Bullseye, skal han sælges til et museum i Japan. Samtidig iværksætter Buzz Lightyear (stemme: Thomas Eje) og resten af legetøjet fra Anders' værelse en storstilet redningsaktion for at hente Woody tilbage. Nu opstår dilemmaet for Woody; skal han leve livet hos Anders og risikere at blive forkastet, når Anders bliver større, eller skal han leve for evigt, tilbedt af tusinder af børn, som en mumie på et museum?

Livet er at lege

Det er aldrig rart at blive forladt, heller ikke når man er et stykke legetøj. Det er dette tema, der gør "Toy Story 2" til lidt mere end en almindelig animationsfilm. Det er lykkedes Pixar at skabe en film, der er bemærkelsesværdig på grund af historien, den fortæller, og ikke teknikken. Vi bliver draget ind i et univers, som er fascinerende, medrivende og sjovt, og lærer nemt moralen om, hvor vigtigt det er at lege, selv når man er voksen. I "Toy Story 2" er instruktøren John Lasseter gået væk fra den surrealistiske dæmoni, der prægede den første film. Til gengæld har han lagt mere vægt på at uddybe de allerede etablerede karakterer. F.eks. er dinosauren Rex besat af computerspil, og Hr. Potato Head er blevet gift.
Samtidig er humoren i top. Der er den lettilgængelige falden-på-halen-humor for de små, og for de mere kræsne er der fede referencer til andre film og legetøjets sexliv. For hvem ville ikke gerne med til Barbiernes beach-party!

Linje 3 går til filmen

Stemmerne til den danske version af "Toy Story 2" leveres af cremen af danske skuespillere, og det fungerer rigtigt godt. Specielt Linie 3 er en god kombination i rollerne som Woody, Buzz Lightyear og Anders Bircow som den nervøse Tyrannosaurus Rex med de alt for korte arme. Men er man en feinschmecker, kan originalversionen også nydes i udvalgte biografer. Og et tip: Bliv siddende under rulleteksterne, og du vil blive udsat for nogen af filmhistoriens sjoveste "fraklip".
Toy Story 2