Helt vild med tærten

4.0
"American Pie" er en velykket film om, hvor svært det der med piger og drenge er, og om hvad fyre altid tænker på. En varm æbletærte kan godt give gode ideer, når hormonerne ikke bare raser, men også trykker på og vil ud.

Hvis "Vild med Mary" ('98) sidste år satte nye standarder for, hvad man kan tillade sig at vise og gøre grin med i amerikansk film, bliver der igen skubbet til den gode smag. I "American Pie" følger vi fire venner, der indgår en pagt om at hjælpe hinanden i den svære kamp for at opnå kontakt med det modsatte køn. Det er ikke småting, de fire må igennem, og det bliver ikke bare ulækkert, det bliver også pinligt.

Varme drenge gir' aldrig op

Hovedpersonen Jim bliver flere gange fanget af sin far med bukserne nede, men det slår ikke ikke faren ud, og han øser gerne af faderlige råd om både onani, kondomer og den kvindelige anatomis mest intime detaljer. Disse scener, mellem de to, hører til filmens allersjoveste, og at de kan holde masken hele vejen igennem er ret utroligt.

Man føler med dem

Det, der hæver "American Pie" op over det rent platte, er at samtlige karakterer er skrevet og spillet så troværdigt, at man virkelig føler med de stakkels fyre, og de piger, de jagter. At de fleste medvirkende er stort set ukendte er bare endnu et plus. Det viser sig da også til sidst, at de alle har lært noget, ikke bare om dem selv, men også om hinanden. Ja, én lærer endda at bruge skolens toiletter.

Glem alt om julen

Hele herligheden er serveret utroligt morsomt og uden forstyrrende omsvøb og kan anbefales som en god grund til at glemme alt om gaver, nisser og julefrokoster og i stedet tage en stor bid af en dejlig varm æbletærte.
American Pie